Един от символите на Бундеслигата - часовникът на стадиона на

...
Един от символите на Бундеслигата - часовникът на стадиона на
Коментари Харесай

Часовникът още няма да спре, Хамбургер таи надежди

Един от знаците на Бундеслигата - часовникът на стадиона на Хамбургер, който отброява времето, откогато тимът е в елита, наподобява още малко ще продължи хода си. Защото северняците резервираха очаквания да се спасят след победа над директен противник в битката.

На своя "Фолкспаркщадион " момчетата на Кристиан Тиц надвиха с 1:0 над десетима от противника и резервираха интригата на дъното и за последните три кръга. Но избавителният бряг към момента наподобява много надалеч.

Големият воин за домакините беше някогашният национал Люис Холтби. Той осъществя единственото попадение малко след почивката, а Чаглар Союнджу от Фрайбург беше изпъден в 71-та минута, с цел да усложни още повече задачата на отбора си.

Първата част на мача беше за гостите, които единствено по знамение не съумяха да поведат. След равностойни начални минути, играчите на Фрайбург се развихриха към края на частта. Те пропиляха три стопроцентови положения сред 37-та и 42-та минути.

Първо Яник Хаберер стреля рисково, само че вратарят мазета. При добавката Тим Клайндийнст беше покрай попадението, само че Юлиан Полерсбек отново се намеси превъзходно и предотврати попадението в мрежата си.

Голмайсторът на Фрайбург Нилс Петерсен можеше да открие в 42-та минута, само че от близка отдалеченост не стреля изключително мощно и това разреши на Полерсбек отново да се трансформира в воин и да опази вратата си. Така почивката пристигна при нулево тъждество.

Малко след подновяването на играта пристигна и моментът, който реши мача. В 54-та минута отбраната на Фрайбург на два пъти сбърка при чистенето на топката пред наказателното поле, Люис Холтби овладя и преодоля с много шанс трима бранители и в последна сметка с прекрасен удар преодоля вратаря за 1:0.

Последваха равностойни минути, като домакините се опитваха да опазят нежния си задатък. И задачата им беше улеснена в 71-та минута, когато гостите останаха единствено десетима на терена след втория жълт картон на Чаглар Союнджу.

В края на мача удар и на Филип Костич от Хамбургер беше избавен, с цел да завърши мачът при гол задатък на домакините и всички на "Фолкспаркщадион " да избухнат в наслада, въпреки да има още доста висока планина за нанагорнище по пътя към спасението.

След тази развръзка Хамбургер събра 25 точки на предпоследното място, до момента в който Фрайбург е с 30 на позицията за баража за оцеляване. С подобен актив са още Майнц и Волфсбург, които обаче са над чертата.

Резултатите от ранните мачове от Бундеслигата:

Айнтрахт - Херта 0:3

Хамбургер - Фрайбург 1:0

Хановер - Байерн 0:3

Република България Лайпциг - Хофенхайм 2:5

Щутгарт - Вердер 2:0
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР