Един от символите на британската индустрия - Rolls-Royce се готви

...
Един от символите на британската индустрия - Rolls-Royce се готви
Коментари Харесай

Един от символите на британската индустрия бяга от Острова при твърд Brexit

Един от знаците на английската промишленост - Rolls-Royce се готви да реалокира производството си на самолетни мотори в Европа при положение на " корав " Brexit.

Лидерът в аерокосмическия бранш на Англия, приготвя проект за непредвидени условия, с цел да се защищити от тежки последствия при неуспех на договарянията сред Лондон и Брюксел.

Без сходна спогодба бизнесът на компанията, обвързван проектирането, производството и поддръжката на моторите, издигнати в базата на Rolls-Royce в Дарби, е изложени на риск от цялостно унижощение, при положение на рисково овакантяване на блока.

 Сделката за Brexit идва прекомерно късно, с цел да спре бягството на компании от Острова
Сделката за Brexit идва прекомерно късно, с цел да спре бягството на компании от Острова

Разводът с Европейски Съюз подвига цените, оставя хора без работа и банкрутира компании във Англия

Обединеното кралство е един от създателите на Европейската организация за авиационна сигурност (EASA) - европейският орган, който подсигурява сигурността на самолетите. Регулаторът всекидневно ревизира моторите и дизайните на Rolls-Royce, защото компанията модифицира плановете си.

Но в случай че Англия напусне Европейски Съюз, без да реализира договорка, която включва асоциирано участие в EASA, продуктите на Rolls-Royce, създадени на Острова, няма да могат да бъдат следени, а затова и употребявани.

" Това е научен, само че действителен риск, че нито договорката, нито участието в EASA ще се случат. Ще би трябвало да спрем да произвеждаме мотори, до момента в който въпросът не бъде позволен, без да има проект ", споделя почитан източник от Rolls-Royce.

 Англия губи милиарди при всички сюжети за Brexit
Англия губи милиарди при всички сюжети за Brexit

Предпочитаната от Тереза Мей договорка ще коства £615 милиона на седмица

Страховете ускоряват натиска върху английското държавно управление да реализира договорка за Brexit, с цел да се подсигурява бъдещето на големия английски аерокосмически бранш. Оценяван на 31.8 милиарда паунда, той е най-големият в Европа и втори в света, отстъпвайки само на промишлеността на Съединени американски щати.

В тирада през предишния месец министър председателят Тереза Мей дефинира като " сериозно " значимо Англия да остане част от регулатора EASA. Според Мей това значи " съблюдаване на (неговите) правила и обезпечаване на подобаващ финансов принос ".

Въпреки това източници от промишлеността споделят, че напътствията на държавното управление са, че договарянията за преходно съглашение преди Обединеното кралство да напусне Европейски Съюз през март 2019 година ще се вземат решение в последния миг. Това принуждава компании като Rolls-Royce да се предпазят от възможни скъпоструващи проблеми.

 Експерти: Англия губи при всички сюжети за Brexit
Експерти: Англия губи при всички сюжети за Brexit

При всяко състояние растежът на стопанската система ще пострада

Организацията, която съставлява аерокосмическия бранш (ADS) акцентира на смисъла на договорката за отбраната на промишлеността.

" От момента на референдума сме изяснили безусловно тъкмо, че би трябвало да останем част от EASA. Ние сме относително оптимистично настроени - наподобява, че това е една област в Европейски Съюз, за която всички са съгласни ", съобщи Пол Еверит, основен изпълнителен шеф на ADS.

Говорител на Rolls-Royce съобщи, че компанията е в " постоянен разговор с министрите, с цел да подсигурява, че вследствие на Brexit няма спиране в обслужването на клиентите ".

Плановете за прекачване на утвърждение за планиране на въздухоплавателни машини са " защитна мярка " и не е взето дефинитивно решение за подобен ход. Компанията към този момент " не е планувала " прехвърлянето на работни места в Европа.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР