Един от симптомите на COVID-19 се проявява все по-често и

...
Един от симптомите на COVID-19 се проявява все по-често и
Коментари Харесай

Коронавирусът открадна съня на милиони по света

Един от признаците на COVID-19 се демонстрира все по-често и при здрави хора - инсомнията. Проблемите със съня, дължащи се на, се следят както при заболели, по този начин и при здрави руснаци. Това заяви ръководителят на отдела по медицина на съня към Московския държавен медицински университет доктор Михаил Полууктов, представен от БГНЕС.
Нарушението на съня е много постоянно срещано събитие, което визира повече от една трета от пациентите с COVID-19. Освен това с течението на болестта естеството на тези нарушавания се трансформира, означи Полууктов. В първите дни хората или губят сън, или той внезапно се утежнява, а по-късно, когато заболяването се развие, в противен случай - стартират да спят повече от нормално.
 Стоенето пред смарт телефона вечер скапва съня Стоенето пред смарт телефона вечер скапва съня
Стоенето пред смарт телефона вечер може да докара до неприятно качество на съня и бодърствуване, открива скорошно изследване от Калифорнийския униве...
" Както сочи статистиката, става известно, че хората, инфектирани с коронавирусна зараза, са имали сходни проблеми със съня в към 37 % от случаите “, споделя лекарят-сомнолог. В същото време тези, които са избегнали болестта, също са почнали да спят по-лошо, съобщи лекарят. Той отдава това на измененията в тяхната нормална среда - заради самоизолирането хората стартират да се движат по-малко, до момента в който психически бяха под напън от тежестта на притеснителни вести и чувство за неустановеност.
" Подобно увеличение на упованията за нещо неприятно е зложелател на съня. Доказано е, че почти 30 % от хората, които не са имали ковид, са почнали да се оплакват от нарушавания на съня ", заключи Полууктов.

Още от ЗДРАВЕ:

Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР