Другият американски отбор за жени на Световното първенство

...
Един от шоковете на Световното първенство за жени беше победата
Коментари Харесай

Един от шоковете на Световното първенство за жени беше победата на Филипините над съдомакини Нова Зеландия тази седмица. Това беше победа, изкована на хиляди километри, където са родени по-голямата част от триумфалния отбор.

Сарина Болдън, която влезе в историята, като отбеляза първия гол за своята нация на Световно първенство , развя знамето на страната си и говореше на филипински, докато посвещаваше победата на отбора си на своите сънародници.

"Para sa bayan", което означава "за нашата страна", каза тя на филипински новинарски екип след мача в Уелингтън.

Слушането на виковете на "Pilipinas" от тълпата ще ме споходи завинаги, добави тя.

"Много съм щастлив, че успяхме да спечелим тази победа за всички вас. Хора у дома във Филипините, надявам се, че сте щастливи и горди с нас. Направихме това за вас, момчета, и за филипинците по целия свят, много ви благодарим за подкрепата."

Както много от нейните съотборници, Болдън беше роден в САЩ. Тя е израснала в Калифорния и въпреки че талантът й привлече вниманието на системата на националния младежки отбор на САЩ, тя в крайна сметка играе за страната на майка си.

Вкусът на САЩ от отбора не направи нищо, за да разсее радостта, изпитана от футболните фенове, гледайки как Болдън отбелязва историческия си гол на гигантски екран в един от най-луксозните търговски центрове в Манила.

Беше ниша, скромна тълпа, която включваше посланиците на Европейския съюз и Нова Зеландия.

Някои носеха футболни фланелки, докато пееха заедно с песента Noypi от високоговорител. Noypi е уличен жаргон за филипинци и песента е за митичната сила във филипинската кръв, която ги прави смели.

Източник: bbc.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР