Един от сериозните германски производители на алкохол - Altenburger Destillerie,

...
Един от сериозните германски производители на алкохол - Altenburger Destillerie,
Коментари Харесай

Фалира голям производител на алкохол от бившата ГДР

Един от сериозните немски производители на алкохол - Altenburger Destillerie, разгласи банкрут след 75 години в бизнеса, оповестява локалното онлайн издание HNA.

Базираната в източния град Алтенбург дестилерия произвеждаше по 30 млн. бутилки шнапс, уиски, водка, ром, ликьори и други годишно. Те се осъществиха както на локалния пазар, по този начин и в още над 20 страни, измежду които Съединени американски щати, Англия и Швейцария.
 Какво
Какво " дърпа " стопанската система на Германия надолу?

Значителният спад в жилищното строителство и новите поръчки и огромният спад в достъпността, са едни от главните провокации

Предприятието е учредено в Германска демократична република 1948 година, като през 1990 година е приватизирано. На един стадий продажбите му доближиха над 106 млн. евро на годишна база. Инвестициите в индустриалните мощности пък бяха над 20 млн. евро. Компанията беше измежду огромните играчи на европейския пазар.

От прессъобщение излиза наяве, обаче, че " общото закъснение на стопанската система, повишаващите се цени на електрическата енергия и продължаващият инфлационен напън " затрудняват продължаването на активността.
 Експерти предвиждат 30% скок на банкрутите в Германия
Експерти предвиждат 30% скок на банкрутите в Германия

Според тях отсроченият резултат от пандемията не е единственият провинен

Назначен е синдик, като на този стадий оставащите 30 служащи са с подсигурени заплати и няма да бъдат освободени. Преди няколко години, обаче, в Altenburger Destillerie са работили двойно повече хора.

Това е следващ образец за компликациите пред немския бизнес. Фалитите в страната порастват.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР