Един от създателите на ваксината Спутник V е бил убит

...
Един от създателите на ваксината Спутник V е бил убит
Коментари Харесай

Убиха създател на руската ваксина срещу ковид Спутник V

Един от основателите на имунизацията " Спутник V " е бил погубен в северозападната част на Москва вследствие на битова кавга. Убитият е Андрей Ботиков, който е работил в Националния проучвателен център по епидемиология и микробиология " Гамалея ".

Юлия Иванова, старши асистент на ръководителя на Следствения комитет на Следствения комитет в Москва, съобщи, че 29-годишният посетител се е скарал с домакина и го е удушил с колан в един от жилищата на улица " Рогов ". От Следствения комитет на Русия не оповестяват самоличността на умрелия.

Според източник на РИА Новости арестуваният по съмнение в ликвидиране към този момент се е признал за отговорен. Според източника преди този момент той е бил съден за тежко закононарушение.

Ботиков е бил старши теоретичен помощник в Центъра " Гамалея ". Той, дружно с други лица, взели участие в създаването на имунизацията против COVID-19, е награден с орден на ордена " За заслуги към отечеството " II степен.

Пресслужбата на московските съдилища заяви, че Алексей Змановски, обвинен по делото за убийството на Ботиков, е изпратен в следствения арест и е направил цялостни самопризнания за виновността си. " Комерсант " и Mash пишат, че Змановски се е занимавал с даване на полови услуги.

" Спутник V " е главната ваксина за COVID-19 в Русия. Тя стартира да се употребява необятно в Руската федерация при започване на 2021 година " Спутник V " е била доставяна и на други страни.
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР