Един от създателите на опозиционния Съюз за Сърбия Драган Джилас,

...
Един от създателите на опозиционния Съюз за Сърбия Драган Джилас,
Коментари Харесай

Сръбската опозиция информира САЩ за ситуацията в страната

Един от основателите на опозиционния " Съюз за Сърбия " Драган Джилас, дружно със секретаря на обединяването Люблян Панич, бяха признати от високопоставени чиновници на американската администрация във Вашингтон.
По време на двудневната си аудиенция те осведомиха в детайли за случавщото се в Сърбия и всеобщите митинги против режима на президента Александър Вучич.
" По време на диалога с изпълнителния шеф на Националния съвет по сигурност за Европа и Русия Джон Ерат, както и с шефа по европейските въпроси Уилям Бъркли и Матю Палмър, заместник-помощник държавен секретар, двамата са уведомили, че в Сърбия са застрашени демократичните процеси.
Джилас и Панич са показали като мотив и загубата на статута на Сърбия като " свободна страна " в последния отчет на Фридъм хаус. В срещата са взели участие представители на Конгреса и Сената ", се споделя в публично известие на " Съюз за Сърбия ".
Специално внимание е обърнато на мирните митинги, които се организират към този момент няколко месеца в доста градове и общини в цяла Сърбия.
Джилас е подчертал нуждата от разговор сред опозицията и ръководещите, както и от невъзможността в Сърбия да бъдат проведени свободни и почтени избори в сегашната обстановка. Джилас е предизвестил, че в " такива условия опозицията няма да взе участие в избори .
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР