Един от съотборниците на Йохан Кройф в легендарния отбор на

...
Един от съотборниците на Йохан Кройф в легендарния отбор на
Коментари Харесай

Почина един от членовете на легендарния Аякс

Един от съотборниците на Йохан Кройф в именития тим на Аякс от 70-те години- бранителят Вим Сурбиер е умрял на 75-годишна възраст, оповестиха от клуба. Верен съотборник и непосредствен другар на Кройф,

Вим Сурбиер беше неизменим титубяр на десния фланг на отбраната на Аякс, а и на националния тим на Нидерландия. Далече от гения на огромния Кройф, Сурбиер имаше ефективно присъединяване във всички подвизи на Аякс и Нидерландия.

509 wedstrijden voor Ajax 1...

Rust zacht, dapp're strijder. pic.twitter.com/8MWavIdkHh
— AFC Ajax (@AFCAjax) July 12, 2020
Притежаваше невероятна скорост, с безкрайна сила играеше по цялата дължина на терена, той се трансформира в ранен образец за модерния десен бек, какъвто е моделът през днешния ден за тази позиция. Има три Купи на Европейските първенци с Аякс, а също по този начин игра и на двата финала на Световното състезание през 1974-а и през 1978-а година, изгубени и двата.

В кариерата си е носил екипа на Аякс в продължение на 13 години, през които записва 392 мача. За националния тим има 60 мача и 3 гола. На страницата на Аякс написа, че "Вилхелмус Йоханес Сурбиер е първият същински съвременен краен бранител на Нидерландия ". Не се показват аргументи за гибелта му, само че през май тази година беше обявено, че Сурбиер е признат в болничното заведение за интензивно лекуване, откакто е претърпял "голям вътремозъчен кръвоизлив ".
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР