Първият съобвиняем на Тръмп по делото за изборите в Джорджия се предава

...
Един от съобвиняемите, обвинени заедно с бившия президент на САЩ
Коментари Харесай

Един от съобвиняемите, обвинени заедно с бившия президент на САЩ Доналд Тръмп този месец за кампания за отмяна на резултатите от изборите в САЩ през 2020 г. в Джорджия, се предаде в затвор в Атланта.

Смята се, че Скот Хол е първият обвинен по делото за намеса в изборите в Джорджия, който се е предал, според американски медии.

Прокурорите в южния американски щат повдигнаха обвинения срещу Тръмп и 18 съобвиняеми миналата седмица, използвайки закон, който обикновено се свързва с мафиоти, за да обвинят групата в заговор за „незаконна промяна на резултата“ от вота през 2020 г.

Хол, освободен под гаранция и републикански наблюдател на изборите в окръг Фултън в Джорджия, е обвинен в участие в нарушение на системата за гласуване, което според прокурорите се е случило в окръг Кофи, югоизточно от Атланта, в началото на 2021 г.

Прокурорите на Джорджия дадоха на съобвиняемите срок до петък да се предадат доброволно в затвора на окръг Фултън, където властите ще вземат техните снимки, пръстови отпечатъци и лична информация.


Тръмп, който отрече каквото и да е нарушение по случая, каза, че планира да се предаде в четвъртък.

„Можете ли да повярвате? Ще отида в Атланта, Джорджия, в четвъртък, за да бъда АРЕСТУВАН от окръжния прокурор на радикалната левица, Фани Уилис“, написа бившият президент в своята платформа Truth Social тази седмица.

Бившият адвокат на Тръмп и съобвиняем в Джорджия, Джон Ийстман, също каза, че планира да се предаде във вторник.

„Днес съм тук, за да се предам на обвинителен акт, който никога не е трябвало да бъде повдиган. Това представлява пресичане на Рубикона за нашата страна, което намесва фундаменталното право на Първата поправка да сезира правителството за поправяне на оплаквания“, каза Ийстман в изявление във вторник сутринта.

Тръмп, фаворитът за президентската номинация на Републиканската партия през 2024 г., многократно е нападал официални лица в Джорджия, обвинявайки ги в провеждане на „лов на вещици“, който има за цел да провали кандидатурата му за преизбиране.

Случаят в Джорджия бележи второто обвинение срещу Тръмп за намеса в изборите през 2020 г. и четвъртият път, когато той е криминално обвинен досега тази година.

В началото на август той беше обвинен по федерални обвинения за намеса в избори, както и по федерални обвинения за неправилно боравене с класифицирани документи през юни. Той също така е изправен пред съдебно преследване на щатско ниво в Ню Йорк, свързано с плащане на тайни пари, направено на порнозвезда.

Тръмп се призна за невинен в първите три случая и се очаква да направи същото в обвинителния акт в Джорджия, който дойде след дългогодишно разследване на усилията на Тръмп и неговите съюзници да променят резултатите от президентските избори в щата.< /p>

Разследването започна през януари 2021 г., след като Тръмп поиска от висшия служител на изборите в Джорджия да „намери 11 780 гласа“, за да обърне изборите в негова полза, след като съперникът му от Демократическата партия Джо Байдън спечели.


Обвинителният акт в Джорджия обвинява Хол, освободеният под гаранция, в участие в заговор за незаконен достъп до данни на избиратели в началото на януари 2021 г.

CNN съобщи във вторник сутринта, че Хол е подписал споразумение за гаранция по-рано тази седмица и „трябва да бъде освободен, след като бъде обработен в затвора“. Това облигационно споразумение изисква Хол да се явява на досъдебния надзор на всеки 30 дни.

Съдия от Джорджия в понеделник също одобри споразумение за гаранция от $200 000 за Тръмп, според съдебните документи.

Споразумението определя строги правила за поведението на Тръмп в навечерието на процеса, забранявайки му да прави „пряка или непряка нишка“ срещу замесените в случая, наред с други неща.

„Ответникът няма да извършва никакви действия за сплашване на което и да е лице, за което е известно, че е съответник или свидетел по това дело, или по друг начин да възпрепятства правораздаването“, гласи заповедта за гаранция.

Източник: Ал Джазира и информационни агенции
Източник: aljazeera.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР