Един от самолетите, които се приземиха успешно на летище „Хийтроу”

...
Един от самолетите, които се приземиха успешно на летище „Хийтроу”
Коментари Харесай

Българка управлявала един от самолетите, кацнал в страшна буря

Един от самолетите, които се приземиха сполучливо на летище „ Хийтроу” в Лондон, макар жестоката стихия, беше ръководен от българка и екипажа ѝ. Командир Райна Косева има над 8000 летателни часа зад тила си. Освен това е майка на три деца.

Приземяването на аероплан при мощен вятър наподобява ужасно даже в профил. Но пълководец Райна Косева е невъзмутима. Защото самолетите и водачите се подчиняват на правила. „ И в нашата специалност несъмнено не се вършат опити. Всичко е по правила и ние ги съблюдаваме. Това ни е работата. Полетите се извършват от разнообразни видове самолети и всеки вид аероплан си има своите ограничавания. Най-вероятно тези, които са си отменили полетите, техните самолети не са разрешавали приземяване в такива условия”, показа пълководец Косева пред Нова телевизия.

Заради насрещния вятър полетът е траял с към 30 минути повече от нормалното. „ На летище „ Хийтроу” времето беше неприятно за пасажерите, защото имаше вятър. Имаше дъжд, имаше турбуленция по захода, която е доста неприятна. Тя е безусловно безвредна като събитие, както ще ви каже всеки един водач, единствено че е извънредно некомфортна за пътниците”, добави тя.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР