Един от районите с предупреждение за опасно време в близките

...
Един от районите с предупреждение за опасно време в близките
Коментари Харесай

Предупреждение за опасно време: В Бургаско се страхуват от наводнения

Един от регионите с предизвестие за рисково време в околните часове е Бургаско. Почти във всички обитаеми места в региона вали дъжд. Всички служби са в нараснала подготвеност.
Снимка: btvnovinite.bg
Над 300 литра дъжд, излели се за няколко часа, потопиха село Ливада предишния октомври. Валежи има и през днешния ден. Николай Стойков е избавен от комшия, минути преди водата да залее целия етаж на къщата.
Снимка: btvnovinite.bg
Преживели ужаса преди година – в този момент са подготвени с спешен пла. При ново наводняване ще излизат през тавана на първия етаж.

Снимка: btvnovinite.bg

„ Чуем ли дъжда и всичко изнасяме нагоре. Даже Бончо се канеше с другари да подвига и пералнята горе, тъй като пералнята нова”, сподели Марийка Стойкова.

Докато багерът копае канал през дворовете на къщите, хората се тревожат от тоновете пръст, насъбрани край дигата.
Снимка: btvnovinite.bg

„ При най-малкия дъжд всичката вода отново тук! Как няма да ни е боязън – преди седмица си довърших къщата, в случай че пристигна едно наводняване, по-хубаво въжето и край”, съобщи Панайот Матеев.

„ Вече взехме като че ли уплаха да получаваме! На Русокастренска коритото ѝ съвсем го няма, задръстено е с дървета паднали и с тиня”, уточни Жельо Върдунски – кмет на община Камено.

В селата деретата са почистени, а благодарение на пожарната са прокопани и сериозните сектори. Тежка техника ще отпуши и другото проблематично място – край река Средецка.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР