Един от ранените в двете експлозии, разтърсили по-рано днес Йерусалим,

...
Един от ранените в двете експлозии, разтърсили по-рано днес Йерусалим,
Коментари Харесай

Почина един от ранените при експлозиите, разтърсили Йерусалим

Един от ранените в двете детонации, раздрусали по-рано през днешния ден Йерусалим, е умрял от раните си, предадоха световни агенции, представени от Българска телеграфна агенция.

Жертвата е мъж, който бил откаран в тежко положение в болничното заведение " Шааре Зедек ", където умрял от раните си, разясни представител на полицията, представен от Франс прес.

Две детонации раздрусаха Йерусалим по-рано през днешния ден. Ранените съгласно разнообразни източници са сред 15 и 18, оповестяват Франс прес и " Джерузалем пост ". Четирима от ранените са в тежко положение, добавя Асошиейтед прес.

Първата детонация е станала покрай централната автогара в града, а втората е станала на входа на квартала Рамот. 

Според полицията се допуска, че става дума за палестински офанзиви, съобщи Ройтерс. Според очевидци в региона на централната автогара е имало изоставена раница, сложена покрай рейс. Тя се е взривила и на рейса са били нанесени огромни вреди, написа " Джерузалем пост ". Двата гърмежа са станали в границите на няколко минути.

В последно време напрежението сред израелците и палестинците е високо, след месеци на израелски интервенции в окупирания Западен бряг, подбудени от смъртоносни офанзиви против израелци, в които бяха убити 19 души, отбелязва Асошиейтед прес.

Над 130 палестинци бяха убити в боеве сред израелците и палестинците на Западния бряг и в Източен Йерусалим тази година. Така 2022 година се трансформира в най-смъртоносната в спора от 2006 година насам. Израелската войска сподели, че множеството от убитите от палестинска страна са палестински бойци.

Атентатите през днешния ден бяха осъществени в миг, в който Бенямин Нетаняху, претрупан с мандат да сформира държавно управление, води договаряния.

Итамар Бен-Гвир, крайнодесен народен представител, който приканва за смъртно наказване за палестински атентатори и който се обрисува да бъде министър, отговарящ за полицията, съобщи през днешния ден, че двойното нахлуване значи, че Израел би трябвало да схване твърда линия по отношение на палестинците, извършващи набези, съобщи Асошиейтед прес.

Полицията търси обвинените атентатори, направили нападенията през днешния ден. Бомбите се взривиха в Йеруалим в претрупан час. Заради атентатите беше затворена и главната пътна артерия, водеща отвън града, на която стана първата детонация.

Бомбените набези са огромна необичайност в Израел от края на палестинската интифада преди близо две десетилетия. В множеството случаи палестинците, извършващи набези, употребяват огнестрелни или хладни оръжия или се врязват с коли във военни, служители на реда или цивилни.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР