Един от ранените в двете експлозии, разтърсили по-рано днес Йерусалим,

...
Един от ранените в двете експлозии, разтърсили по-рано днес Йерусалим,
Коментари Харесай

Един от ранените в двете експлозии, разтърсили Йерусалим, е починал от раните си

Един от ранените в двете детонации, раздрусали по-рано през днешния ден Йерусалим, е умрял от раните си, предадоха международните организации. Жертвата е мъж, който бил откаран в тежко положение в болничното заведение " Шааре Зедек ", където умрял от раните си, разясни представител на полицията, представен от Франс прес.

Две детонации раздрусаха Йерусалим по-рано през днешния ден. Ранените съгласно разнообразни източници са сред 15 и 18, оповестяват Франс прес и " Джерузалем пост ".

Първата детонация е станала покрай Централната автогара в града, а втората е станала на входа на квартала Рамот. 

Според полицията се допуска, че става дума за палестински офанзиви, съобщи Ройтерс. Според очевидци в региона на централната автогара е имало изоставена раница, сложена покрай рейс. Тя се е взривила и на рейса са били нанесени огромни вреди, написа " Джерузалем пост ". Двата гърмежа са станали в границите на няколко минути.

В последно време напрежението сред израелците и палестинците е високо, след месеци на израелски интервенции в окупирания Западен бряг, подбудени от смъртоносни офанзиви против израелци, в които бяха убити 19 души, отбелязва Асошиейтед прес.

Над 130 палестинци бяха убити в боеве сред израелците и палестинците на Западния бряг и в Източен Йерусалим тази година. Така 2022 година се трансформира в най-смъртоносната в спора от 2006 година насам. Израелската войска сподели, че множеството от убитите от палестинска страна са палестински бойци.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР