Един от признаците на сърдечен удар може да бъде необичайна

...
Един от признаците на сърдечен удар може да бъде необичайна
Коментари Харесай

Това подсказва, че инфарктът наближава

Един от признаците на сърдечен удар може да бъде необикновена смяна на лицето, която може безусловно да се случи пред очите ви. Ако естественият цвят на кожата внезапно стартира да се трансформира, това може да е сигнал за рисково разстройство в организма.

Инфарктът поражда, когато кръвоснабдяването на сърцето е нарушено и тъканта стартира да отмира. Сърдечните удари могат да се проявят по разнообразни способи, от време на време тези сигнали се одобряват за по-малко рискови положения и се пропущат. Например получената болежка в гърдите от време на време се пояснява от жертвите като неприятно храносмилане, което се смята за незадоволително съществено, с цел да се обадите на кола за спешна помощ.

Ето за какво е потребно да знаете всички признаци на сърдечен удар, написа Medical News Today.
Класическите признаци и признаци, които го съпровождат, включват чувство за тежест, стягане, прилепяне, болежка в гърдите.

„ Болезненото чувство, разпространяващо се във врата, челюстта, гърба, ръцете, е изключително особено за сърдечния удар “, изясняват специалистите.

Американската сърдечна асоциация прибавя, че може да се появи и неочакван зной и изпотяване.

Но има и по-необичаен външен знак, който демонстрира сърдечен удар - това е промененият колорит на лицето.

„ Цвета ненадейно ли слезе от лицето ви? Изглежда ли сиво в този момент? Това може да е сигнал, че човек има сърдечни проблеми “, казвата кардиолози.

Ако сърдечният удар се окаже " спокоен " и се придвижи незабелязано, зародилите по-късно затруднения могат да " приказват " за събитието. Според Британската фондация за сърцето няколко дни или седмици след сърдечен удар може да се развият аритмии, характеризиращи се с погрешен темп - сърцето бие прекомерно бързо или, обратното- постепенно.

Освен това е евентуално камерна аневризма, при която върху отслабената тъкан на сърдечната стена се образува подутина. Това разстройство може да се прояви посредством външни признаци - отичане на глезените, краката или корема, което постепенно се развива в продължение на седмици или месеци. Освен това се следи мощна отмалялост и зной, написа уеб сайтът zdrave.to
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР