Един от приоритетите на министърът на земеделието Иван Иванов е

...
Един от приоритетите на министърът на земеделието Иван Иванов е
Коментари Харесай

Земеделският министър: Ще направим пълна ревизия на ловните стопанства


Един от целите на министърът на земеделието Иван Иванов е да направи цялостна проверка на държавните ловни стопанства и да види по какъв начин те се ръководят.

„ В момента текат инспекции по какъв начин се съблюдават договорите. Най-честото нарушаване, което откриваме (б.р. при проверка на ловните стопанства), е неплащане в задоволителен размер на сумите, които са записани по контракт. Т.е. остава в по-голяма тежест за страната разноските, които се вършат по взаимна активност. Когато не се съблюдава договорът, обикновено е да бъде преустановен “, съобщи той в студиото на „ Лице в лице “.

Иванов добави, че е разпоредено на всички чиновници на Министерство на земеделието и на Изпълнителна организация по горите да постановат най-много надзор върху тези отговорности.

„ Не имам вяра на някое друго място сега да си разрешават да вършат феодални владения. Ако има такива сигнали, приканвам жителите да ги подават неотложно към Министерство на земеделието, с цел да можем да реагираме “, сподели още министърът на земеделието.

Във вторник стана ясно, че се откриват нови 17 склада в Държавното горско стопанство, където дървесината ще се продава на цената на извличане без надценки. Това съобщи министърът на стопанската система на брифинг.

„ В тях ще бъде продавана дървесина за локалното население, за хората, които се нуждаят. С тази дървесина няма да се злоупотребява, няма да бъде изнасяна на свободния пазар. Общо ще бъдат отворени 56 склада. Цените ще бъдат тези, на които се продава от държавното горско стопанство “, изясни Иванов.

Тази мярка ще бъде за непрекъснато.

„ Не ограничаваме продажбата на дървесина на компании, а сътворяваме свобствени хранилища, от които битовите консуматори може да се снабдява с дървесина, на цена, на която го продава държавното горско стопанство “, добави той.

За да научите първи най-важното, изтеглете приложението на bTV Новините за и!

Бъдете с нас и във и!
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР