Един от президентите на ВК Левски Давид Давидов говори по

...
Един от президентите на ВК Левски Давид Давидов говори по
Коментари Харесай

Президентът на Левски: На всеки пост в първия състав ще имаме волейболист от нашата школа

Един от президентите на ВК Левски Давид Давидов приказва по разнообразни тематики, свързани с предишния и идния сезон. В изявление за клубния уебсайт на " сините " той похвали школата на клуба.

" Изключително задоволени сме от представянето на нашите млади състезатели. Фокусът ни като клуб постоянно е бил предпочитано ориентиран към школата и тези резултати дават нужното чувство за възвръщаемост на вложените старания и средства. При момчетата съумяваме да задържим това високо равнище към този момент три години. Нормално е да желаеме да продължим това показване, само че ясно си даваме сметка, че конкуренцията ще пораства - изключително при по-ранните възрасти.

На база на тези резултати е разумно да целим включването на от ден на ден състезатели от школата в мъжкия тим на клуба. Тази наклонност ще бъде затвърдена през идващия сезон, в границите на който на всички постове ще има момчета от подрастващите ни обединения. Два от тях - диагонал и разпределител, ще  бъдат напълно обезпечени от артикули на нашата школа. В нашите разбирания за триумф на един подобен план равнището на треньорския състав има значимост, съпоставима с качествената селекция и изискванията за работа. Осигуряването на тези три значими условия дружно е причина за триумф в едно дълготрайно начинание като нашето. Експертизата на Петър Шопов, неговият опит и знания ще ни обезпечат нужното равнище в женско направление, каквото при мъжко ще имаме със експерти като Андреа Буратини и Николай Желязков. В дълготраен проект желаеме да осигурим еднообразно висок стандарт на работа, както в мъжкото, по този начин и в женското направление%, съобщи Давидов.

На 22 август рано сутринта Левски ще направи самобитно разкриване на годината за новия сезон, когато би трябвало да се съберат всички състезатели без ангажираните с другите национални тимове на България.

" Няма да бъде нескромно в случай че кажем, че наши състезатели бяха с съществена заслуга за постигнатите резултати през последните няколко години. Шест момчета от Левски София бяха в тима на България, спечелил сребро на международното състезание до 19 години в Иран предходната година. Подобна е картината и при набори 2005-2006, където нашият клуб още веднъж беше показан от шестима състезатели - този път на европейското в Грузия предишния месец, където България завоюва бронзовите медали. И в двата шампионата наши волейболисти попаднаха в идеалния тим на съответното състезание - Стоил Палев и Александър Николов в Иран, както и Симеон Николов и Александър Къндев в Грузия. Ще създадем всичко належащо за продължение на качествената работа с тези надарени млади състезатели, тъй че те да задържат това равнище с навлизането си в мъжкия волейбол ", сподели още Давидов.

" Смятаме, че той (Николай Желязков) има нужния боеприпас от качества за тази цел. На него разчитаме и да извлече максимума от тази сплав от състезатели - да стартираме да печелим мачове, в които са значими освен самостоятелните качества, само че и умеенето да бъде демонстрирано най-хубавото от един волейболист в най-нужния миг. Надяваме се, че благодарение на Игор (Юдин) и Алехандро (Торо) нашите момчета ще ускорят развиването си през идната година. Не на последно място ще чакаме от тези състезатели да дадат нужното самочувствие на тима, а с това и упоритост за присъединяване на край в шампионата ", приключи Давид Давидов.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР