Един от претендентите ни за титлата при автомобилите в Balkan

...
Един от претендентите ни за титлата при автомобилите в Balkan
Коментари Харесай

Катастрофа лиши наш претендент от битка за титлата в Balkan Offroad Rallye

Един от кандидатите ни за купата при колите в Balkan Offroad Rallye е навън от надпреварата, откакто излетя от трасето и катастрофира тежко в четвъртия стадий на интернационалната конкуренция. Победителят от 2012 година Десислав Славчев и навигаторката му Маргарита Стайнова се отърваха с леки пострадвания, само че техният Mercedes е погубен.
Етапната победа в класа взе спечелилият от миналогодишното издание на маратона Франк Стенски с Mercedes, само че отпред в генералното класиране продължава да е холандецът Роналд Схолдерман с Toyota (2-ри за деня) с 14 минути задатък.

С трето време в 222-километровата права към Приморско се класира Станислав Стоянов с Nissan, само че топ 3 във краткотрайната класификация след превъзмогването на половината маршрут на ралито, добавя Дончо Цанев с бъги Suzuki.



Смесеният гръцко-български екипаж, участващ в SSV категорията - Николаос Папанастасис и Ивайло Николов също имаше проблеми, откакто обърна бъгито си Can Am на порти, само че съумя да приключи стадия. И даже се изкачи до четвъртата позиция в генералното класиране. За да може да се качи на подиума, екипажът ще би трябвало да навакса към половин час в оставащите 4 дни.

При мотоциклетите етапната победа взе германецът Франк Вайсбах с КТМ, само че с помощта на насъбраната преднина от първите стадии, водач в генералното класиране продължава да е Беат Юен от Австрия.

При камионите статуквото резервира Леон Де Вит от Холандия с Mercedes, който има удобен задатък пред водача на Tatra Тобиас Хеншел от Германия. В рисковия клас на конкуренцията, за следващ ден, най-добре с тежките трудности се оправи миналогодишният победител Франк Дорел с Range Rover.

Към кервана на офроуд конкуренцията към този момент се причислиха и участниците във второто издание на макадамавото съревнование за исторически коли Balkan Classic Rally. В първия 148-километров специфичен стадий, най-бърз бе водачът от Кения Балдер Шадев с Porsche 911 RS. Втори се класира белгиецът Барт Ванхавербеке с Mercedes 500 SLC, а топ 3 добави сънародникът му Грегоар Де Мевиус с Porsche 911.


Гледайте онлайн всички стартове от сезон 2017 в MotoGP по Mtel Sport 1 и Mtel Sport 2 Снимка: ©Getty Images
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР