Един от последните приятели на Русия Беларус го е подкрепил.В

...
Един от последните приятели на Русия Беларус го е подкрепил.В
Коментари Харесай

Кремъл: Лукашенко говори по телефона с Путин и го подкрепи за специализираната операция в Украйна

Един от последните другари на Русия Беларус го е подкрепил.

В телефонен диалог през днешния ден с съветския президент Владимир Путин беларуският му колега Александър Лукашенко е изразил поддръжка за дейностите на Русия в Украйна, заяви пресслужлбата на Кремъл, представена от ТАСС, съобщи Дарик.

Путин и Лукашенко разискаха " хода на специфичната военна интервенция на Русия за защита на мирното население в Донбас. Владимир Путин акцентира, че дилемите на интервенцията, която върви по проект, се вземат решение и ще бъдат изпълнени напълно. Беларуският президент изрази поддръжка за дейностите на съветската страна ", се споделя в известието.

Путин и Лукашенко разискали също " някои въпроси, свързани с извършения през вчерашния ден в Беларус втори кръг от договарянията сред представители на Русия и Украйна ". Двамата се разбрали да продължат контактите между тях, прибавиха още от Кремъл.

Въоръжените сили на Беларус не вземат участие и няма да се включат в съветската военна интервенция в Украйна, сподели Лукашенко, представен от Ройтерс.
Той добави, че е имал дълъг телефонен диалог с Путин.

Беларуският президент е непосредствен съдружник на съветския си сътрудник. Въоръжените сили на Русия използваха територията на Беларус, с цел да навлязат от доста страни в Украйна, отбелязва Ройтерс.
 
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР