Един от политическите символи на прехода - неуморният партиен номад

...
Един от политическите символи на прехода - неуморният партиен номад
Коментари Харесай

Първо в Lupa.bg: Депутатът със закуските Маргарит Мицев се завръща! Води листата на НФСБ в Благоевград

Един от политическите знаци на прехода - неуморният партиен бродяга Маргарит Мицев, се завръща стремително в политиката. Ексдепутатът, който вечно остана във фолклора с изказванието, че е икономисал 3 милиона деноминирани лв. от закуски, води листата на НФСБ в Благоевград за изборите на 2 октомври.

За дълго време юристът, получил около „ спестяванията си " прякори като Закуската, Баничката, Пестеливко, изчезна от политиката. Бившият седесар последно се изявяваше в 36-ия парламент, определен от Национална движение „Симеон Втори". Нещо повече - Мицев беше началник на софийската организация на царистката партия, преди да бъде позорно изпъден през 2014-а с претекста " за уронване на престижа на партията и дейности, несъвместими с устава.

Интересен факт е, че преди последния парламентарен избор Мицев се предложи със своята бутикова организацийка “Общество за нова България ” за мандатоносител на " Продължаваме промяната ". Хитрият Настимир Ананиев обаче го изпревари със своя ВОЛТ. Малко по-късно Маргарит пристана на Валери Симеонов.



Със старите сподвижници доктор Константин Тренчев и Антония Първанова

Мицев се прочу през 90-те години, като разгласи, че е станал милионер, спестявайки от закуски, а изразът стана нарицателен за доста фигури, забогатели при започване на прехода.

“Имах 3 милиона, които съм потвърдил до стотинка, в това число съм платил налог за тях. Тогавашният финансов министър сподели, че с парите, които съм внесъл като налог, съм платил на 40 пенсионери пенсиите. Тези 3 милиона в този момент са 3 хиляди! ”, изясни 10-ина години по-късно Мицев.

Всъщност той бил цитирал пиеса на Станислав Стратиев, само че открил, че народът няма възприятие за комизъм. Казва, че гаврата със закуските му докарала два инфаркта.

За последно за Маргарит четохме в светските летописи преди 5-6 години, когато се залюби с манекенката Бояна Йорданова - някогашна половинка на различен състоятелен и много възрастен някогашен политик - варненския кмет Кирил Йорданов.

Можете да й се насладите на фотоса по-долу:
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР