Един от подсъдимите трима български граждани за убийство на 71

...
Един от подсъдимите трима български граждани за убийство на 71
Коментари Харесай

Един от българите, подсъдим за убийството на 71 мигранти, се съгласил да кара камиона ковчег срещу 3500 евро

Един от подсъдимите трима български жители за ликвидиране на 71 мигранти се съгласил против 3500 евро да кара от сръбско-унгарската граница до Германия камиона, в който мигрантите бяха открити мъртви през август 2015 година. Това стана ясно по време на днешното първо съвещание на съда в унгарския град Кечкемет, където се гледа делото. Още 7 български жители са подсъдими по това дело, само че за трафик на хора. Шестима от тях бяха в съда, а последният още е в неопределеност, оповестява БНР.

Прокурорът Габор Шмит описа пред правосъдния състав, че водачът на трафикантската група, който е афганистански жител, изрично декларирал на водача на хладилния камион да не отваря вратите на мигрантите, които обезверено удряли по тях, искайки да излязат, с цел да не се задушат: " Обвиняем номер 1 два пъти в телефонни диалози, в разстояние на 4 минути, е издал разпоредби да не се пускат мигрантите и разпалено е твърдял, че желае те да измрат ".

Според унгарския прокурор мигрантите - 59 мъже, 8 дами и 4 деца, са починали в границите на 3 часа от началото на пътуването.

Присъди се чакат до края на годината.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР