Един от подходящите начини за подобряване на всички дейности в

...
Един от подходящите начини за подобряване на всички дейности в
Коментари Харесай

Галин Цоков: Голяма част от проявите на агресия в училище са от деца с проблеми в семейството

„ Един от подобаващите способи за възстановяване на всички действия в просветителните институции за справяне с насилието и експанзията е по-тясната работа с родителите и фамилията. Без тяхната поддръжка няма по какъв начин да променим средата в учебните заведения и тя да стане по-сигурна “. Това сподели министърът на образованието и науката проф. Галин Цоков, съобщи 24 часа.

Данните на МОН демонстрират, че огромна част от деянията на експанзия в учебно заведение са от деца с проблеми в фамилията. Според министъра, а и съгласно представителите на гражданските организации, би трябвало да се притеглят по-активно родителите към учебния живот.

„ В пътя на измененията разговорът е доста значим – всички сме заинтригувани децата и учениците да се развиват по-добре и да се усещат по-добре “, акцентира проф. Цоков. И добави, че задачата е да се развиват обществената и прочувствена просветеност на учениците.

Министърът заяви, че в министерството се приготвят ред промени, ориентирани към образуване на умения и компетентности на учениците, които да ги създадат по-успешни и щастливи. Ще се създават рамкови образователни стратегии, ще се вкарва компетентносния модел, разработване на нов вид тестови задания и други Той акцентира, че за тези промени е доста значимо да се чуе мнението на гражданските организации, които работят с учебни заведения и родители.

„ В новия бюджет са планувани средства за просветителни действия с деца от уязвими групи, като са обезпечени хонорари за просветителни посредници, обществени служащи и помощници на учителите, които да поддържат децата и те да покачват резултатите си “, добави още той.

 

Източник: safenews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР