Един от по-малките партньори в управляващата коалиция в Словакия -

...
Един от по-малките партньори в управляващата коалиция в Словакия -
Коментари Харесай

Една от управляващите партии в Словакия иска предсрочни избори


Един от по-малките сътрудници в ръководещата коалиция в Словакия - партията Мост-Хид (Мост), ще изиска от двамата си съдружни сътрудници осъществяване на предварителни избори. Ако не бъде реализирано съглашение по въпроса партията е подготвена да напусне държавната коалиция. Това съобщи водачът на партията Бела Бугар, представен от Ройтерс.

Обявеното от Бугар значи, че държавното управление, образувано след общите избори през 2016-а, може скоро да се разпадне.

По-рановътрешният министър на Словакия и вицепремиер Роберт Калиняк разгласи, че подава оставка. До отдръпването му се стигна след всеобщите митинги в страната поради убийството на разседващия публицист Ян Куциак и неговата избраница.

Калиняк е непосредствен политически съдружник на премиера Роберт Фицо от неговата социалдемократическа партия Смер (Посока).

" Едно от нещата, които мога да направя, с цел да извърша мандата си, е да се опитам всичко допустимо за запазването на стабилността в Словакия. Затова взех решение да подам оставка като вицепремиер и вътрешен министър ", акцентира Калиняк на конференция.

В петък 50 000 души се събраха в столицата Братислава на най-голямата проява в Словакия след рухването на комунизма. Те желаеха оставката на държавното управление и цялостно следствие на убийството на Куциак и неговата избраница. Хиляди хора излязоха на сходни митинги и в други словашки градове.

Преди да бъде убит, Куциак е разследвал хипотетични връзки на хора от обкръжението на премиера Фицо с италианската мафия.

Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР