Един от основните въпроси, които си задаваме като млади хора

...
Един от основните въпроси, които си задаваме като млади хора
Коментари Харесай

Габриел Вълков: Трябва да започнем разговор за прогресивни корпоративен данък и данък „дивидент“ 

Един от главните въпроси, които си задаваме като младежи е – какво е модерното ляво и какво е модерното ляво в България особено.Един от изводите, до които сме стигнали е, че ние би трябвало да вземем образец от другите страни в Европа и по света. Да забележим какво там е използвано и какво можем да използван в България. “ Това съобщи ръководителят на Младежкото обединяване в Българска социалистическа партия Габриел Вълков по време на полемиката „ Левицата в България – хрумвания, стратегии, политики “.

„ Левите младежи в Европа мислят много разнообразни неща по отношение на това, което мислим ние тук. Да, сигурно има политики, които не са използвани за България, само че там се приказва за нуклеарна енергетика и зелена сила да вземем за пример “, добави той. 

Вълков заяви, че МО в Българска социалистическа партия възнамерява да създадат следващата година среща на всички балкански юношески обединявания. „ Да дойдат в София, да съберем нашите младежи и да забележим какво там е модерното ляво. Защото балканското ляво би трябвало да е по-различно от немското или испанското ляво “, уточни той. 

„ Преди 2-3 седмици в Асеновград събрахме всички регионални ръководители на Младежкото обединяване, дружно с Националния съвет на МО, с цел да забележим какво мислят за новото ляво. Измислихме за 3 дни 60 политики, които се разграничават от платформата на Българска социалистическа партия – тъкмо по тази причина ги мислехме. За да може да ги предложим на управлението на партията. Това са оферти в секторите иновация и цифровизация, бранш просвета, стопанска система, финанси, екология и стабилно развиване, обществени политики. Отделно сега се готвят политики в секторите опазване на здравето и земеделие. Там се мислят хрумвания от младежите за младежите “, сподели още Габриел Вълков.

Председателят на МО в Българска социалистическа партия изясни, че младите социалисти имат още две по-мащабни политики, за които, по думите му, си заслужава партията да стартира да води диалог. „ За прогресивно корпоративно данъчно облагане и за напредничав налог „ дял “. Защото, като леви хора, би трябвало да мислим за прогресивно облагане на капитала, на бизнеса, тъй като това е лявото, в последна сметка. И ние би трябвало да гледаме по какъв начин да го спасим. IT специалистите с 10 хиляди лв. заплата също са служащи. Не може да взимаме от тях повече пари за сметка на компаниите, които печелят милиони и отново заплащат 10% налог най-после. С 10% корпоративен налог и 5% налог „ дял “ – притежателят на компанията тегли парите и ги раздава на ръка, вместо да заплаща към 30% за осигуровките. Т.е. това ненапълно ще компенсира служащите “, безапелационен бе водачът на младите социалисти.

Според него левите младежи би трябвало да са революционни и да мислят в посока на новото ляво през това да възпламенят обществото по лявата концепция.

„ Работата със синдикатите също е доста значима за една лява партия, тъй като няма по какъв начин да се борим за работещите хора без да работим с работническите организации “, добави Габриел Вълков.
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР