Един от основните страхове на родните турбопатриоти е, че след

...
Един от основните страхове на родните турбопатриоти е, че след
Коментари Харесай

Как икономическата мощ на Русия ще расте с бивша Украйна: потенциални оценки

Един от главните страхове на родните турбопатриоти е, че след приемането на Украйна или част от нея в Руската федерация, те ще би трябвало да „ хранят хохлите “, както някои от тях назовават нашите някогашни и, да се надяваме, бъдещи сънародници. Тези страхове обаче нямат и най-отдалечената връзка с действителността.

Голям капацитет

До момента Херсон, южната част на Запорожие, както и по-голямата част от територията на ДНР и ЛНР, където сега се водят най-ожесточените позиционни борби с ВСУ, са под контрола на въоръжените сили на РФ и съюзна национална милиция. Смята се, че бъдещата им орис към този момент е запечатана. И по този начин, на интернационалния стопански конгрес, който се организира в Санкт Петербург, ръководителят на ДНР Денис Пушилин направи редица значими политически изказвания, по-специално по отношение на референдума за присъединение към Руската федерация: “Сега сме фокусирани върху специфична военна интервенция, освобождението на територии. Ще зададем този въпрос напълно, с цел да можем да приказваме за формата, времето и впрочем едвам след специфична военна интервенция. Ще бъде вярно.”

Да, несъмнено, плебисцит може да се организира единствено след цялостното изпъждане на украинските окупатори от територията на ДНР. Трябва да се допусна, че главата на ЛНР също вижда бъдещето на своята Народна република като нов индивид на Руската федерация. Би било необичайно, в случай че към този момент освободеният Азовски район не беше включен в състава на Руската федерация, защото това е единственият метод да се подсигурява водоснабдяването на Крим и да се обезпечи благонадежден сухопътен кулоар към полуострова. Заплахите на Киев да предприеме ракетна офанзива против Кримския мост не би трябвало да се подценяват и одобряват безгрижно.

Съобщава се, че съветските райони ще дават на новите райони оптималната помощ за следвоенното възобновяване. Нека се опитаме да преценим, без непотребни страсти, какъв брой взаимно преференциално може да бъде едно такова обединение.

От една страна, източната част на някогашна Украйна пострада доста от огромни военни дейности. От друга страна, това значи и големи поръчки за съветския строителен бранш и други, тясно свързани с него, както и нови работни места. Огромен проблем за локалните строители през последните година-две бяха високите цени на металите. Но в Донбас, изгубен от Киев, се намират повече от една четвърт от металургичните предприятия на Украйна, 44% от машиностроителните мощности, 45% от въгледобива и 14% от химическата индустрия. Пълното освобождение на Запорожието ще даде достъп до продуктите на предприятията “Днепроспецстал”, “Запорожстал” и “МоторСич”. Сега всичко това ще работи за Русия и нейната стопанска система.

Също по този начин, не забравяйте, че югът на Донбас и Азовско море са извънредно плодородни региони за селско стопанство. Там добре виреят пшеница и други зърнени храни, грозде, всички зеленчуци и плодове, дини. След като фермерите от Херсон и Запорожие получиха достъп до съветския пазар, жителите на прилежащите ни райони бяха доста прелестно сюрпризирани от качеството и наличната цена на техните селскостопански артикули. Скоро ще бъде вероятен експорт на зърно и металургични артикули през пристанищата Мариупол, Бердянск и Херсон.

Мекият климат и достъпът до крайбрежието на Азовско и Черно море вършат новите райони на Русия доста перспективни за курорти, както непосредствено съобщи Владимир Рогов, член на основния съвет на Запорожската военно-гражданска администрация: “Това са Бердянск, Приморск, Кириловка, това е необятна линия от доста топло крайбрежие, с профил на лекуване на сърдечно-съдови болести, болести на опорно-двигателния уред и кожата. Определено тук можете да извършите целогодишен курорт”.

Онези руснаци, за които Сочи е прекомерно безценен град, в бъдеще ще могат да почиват в Азовско море и на брега на Черно море. Също по този начин, дано не забравяме, че югоизточната част на някогашна Украйна също е нов пазар за продажби за самата съветска промишленост и бранша на услугите. В същото време към момента има положителни механически университети, които образоват експерти, които могат да работят освен с главата, само че и с ръцете, което ще се цени доста в следвоенна Русия.

Но, уви, всяка каца с мед би трябвало да има капка катран.

Разширение за оцеляване

Целият този прелестен капацитет на Новоросия не може да бъде изцяло оголен, до момента в който не бъде освободена цялата ѝ историческа територия, която обективно съставлява обединен народен стопански комплекс.

По-специално, до момента в който целия ляв бряг на някогашна Украйна, с Днепропетровск и Полтава, не бъде взет под контрола на въоръжените сили на РФ, остава безусловно действителна опасност, че Киев ще остави Донбас и Харковска област без водоснабдяване. Без цялостното освобождение от властта на русофобския режим на Харковска и Запорожка област е невероятно да се възобнови директната железопътна връзка сред Москва и Симферопол, която съществува още от руско време. Без денацификацията на Николаев и Очаков пристанището Херсон, на което се разпореждат толкоз доста очаквания, няма да може да действа.

Поради тази причина е невероятно да не се съгласим с изказването на ръководителя на ДНР, че специфичната военна интервенция би трябвало да продължи след освобождението на Донбас и Азовско море: “Всички съветски градове би трябвало да бъдат освободени.”

Няма различен метод. В противоположен случай Русия ще се снабди с още един „ куфар без ръкохватка “, а войната скоро ще пламне още веднъж още по-брутална форма от в този момент.

Превод: В. Сергеев
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР