Един от основните столични булеварди - Цар Борис ІІІ, да

...
Един от основните столични булеварди - Цар Борис ІІІ, да
Коментари Харесай

Спаси София предлага да се махнат паветата от бул. Цар Борис ІІІ

Един от главните столични булеварди - " Цар Борис ІІІ ", да бъде главно ремонтиран и вместо с павета да бъде затрупан с асфалт. Гранитните блокчета от него да бъдат съхранени и да бъдат употребявани за улиците в центъра, площадите и пешеходните зони. Това предлага организацията " Спаси София ", която неотдавна публично разгласи, че влиза в конкуренцията за кмет на столицата, а за поста номинира един от основателите си Борис Бонев.

Бул. " Цар Борис ІІІ " е една от артериите, по които се влиза и излиза от София. Освен това свързва много квартали с центъра на града. В момента той е павиран, а единствено тук-там по една от лентите за придвижване е асфалтирана. Паветата в много сектори са пропаднали. Според " Спаси София " булевардът би трябвало да бъде ремонтиран още през идната година и напълно да бъде асфалтиран, с цел да се понижи шума от прекосяването на колите, както и праха и калта около пътната артерия.

" Основен приоритет за Столичната община би трябвало да бъде цялостен ремонт на бул. " Цар Борис III ", включващ премахването на паважната настилка и замяната ѝ с асфалтова. Смятаме ремонтът за наложителен и ще се борим той да се заложи в бюджета и да се осъществя още през 2020 година ", съобщи претендентът за кмет на " Спаси София " Борис Бонев, представен в известието на организацията.



В него се добавя, че " паветата би трябвало отговорно да се съхраняват и да се употребяват за улиците в центъра, по площадите и пешеходните зони, където да допълват историческия дух на столицата, само че те основават проблеми по натоварените булеварди ".
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР