Един от основните спонсори на Манчестър Сити, Etihad Airways, планира

...
Един от основните спонсори на Манчестър Сити, Etihad Airways, планира
Коментари Харесай

Наказанието срещу Сити ще се реши от борсата

Един от главните спонсори на Манчестър Сити, Etihad Airways, възнамерява да стане обществена компания на фондовата борса. Това не наподобява като типично футболна вест, само че в действителност е тъкмо по този начин. Манчестър Сити е изправен пред 115 обвинявания за финансови нарушавания от Висшата лига. ADQ, основаната в Абу Даби капиталова компания, която е притежател на Etihad Airways, съгласно някои информации води диалози с банки за излизане на борсата още тази година. Обвиненията против Сити значително са свързани със спонсорския им контракт с Etihad.

Германското издание Der Spiegel твърди, че изтекли имейли демонстрират, че самолетната компания е платила единствено 8 милиона паунда от формалното си обвързване към Сити в размер на 67,5 млн. паунда надлежно от сезоните 2012-13, 2013-14 и 2015-16 година, а останалата част е пристигнала от Abu Dhabi United Group. Това би нарушило финансовите правила, открити от Висшата лига и УЕФА, а съгласно един от източниците в сектора може да подскаже и за лъжлива скица сред управлението на Сити и Етихад.

Според информации от Близкия изток се твърди, че Etihad се приготвя за първично обществено предложение (IPO). Това би означавало да се отворят сметките за всички и би могло да даде опция на клуба най-сетне да постави завършек на делото, оповестява The Mirror. Експерти в региона на фондовия пазар считат, че е малко евентуално Etihad да разреши подобен достъп, в случай че рискува да разкрие доказателства за машинация.

" Ако излезе нескрито, че управлението на Etihad в действителност е взело участие в манипулирането на спонсорския контракт със Сити, това би могло да нанесе съществени вреди на репутацията на компанията в очите на евентуалните вложители ", споделя пред Sunday Mirror почитан представител на капиталовото банкиране. Etihad също по този начин ще има задължението да оповести всяко настоящо следствие на сметките или държанието на компанията преди стартирането на IPO. Според анализатори това деяние ускорява увереността, че Манчестър сити няма от какво да се тормози в това следствие.

Ако компанията излезе на борсата по-късно тази година, това може да стане по същото време, когато се чака самостоятелната комисия, определена от Висшата лига да прегледа обвиняванията против Сити и да вземе решение за делото против клуба. Шампионите на Висшата лига упорстват, че нямат виновност за каквито и да било нарушавания.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР