Един от основните симптоми на Делта варианта е много висока

...
Един от основните симптоми на Делта варианта е много висока
Коментари Харесай

ВМА бие тревога: Делта вариантът иде с упорита температура от 40 градуса и кашлица до откат

Един от главните признаци на Делта разновидността е доста висока температура – до 40 градуса, която се задържа дълго време и не се въздейства от медикаменти. Често срещана е и кашлицата със зной, показват експертите от Катедрата по инфекциозни заболявания на ВМА.

По-рядко се среща загубата на подушване и усет. Няма нищо общо с първия вид, който беше от Ухан, където главният симптом бяха точно загубата на подушване и усет, акцентират експертите. В момента едвам 5-10% от пациентите оповестяват за сходни признаци , които обаче доста бързо отшумяват.

От клиниката оповестяват, че през последните дни се следи растяща наклонност както на броя на инфектираните с COVID-19, по този начин и на приетите в болница пациенти. Четвъртата Коронавирус вълна обаче заразява цели фамилии, показва статистиката на лечебното заведение.

И преди, и в този момент инфекцията протича по-тежко при възрастните хора. При амбулаторната процедура пациентите несъмнено са по-млади – сред 20 и 40 години. 90-95% от признатите за болнично лекуване във ВМА са възрастни хора. 

От приетите в болница случаи може да се направи резюме, че до болница пациентите стигат на 6-ия, 7-мия ден от позитивния тест – каквато наклонност се наблюдаваше и преди. Всичко обаче зависи от имунната система на човек – при някои затрудненията настъпват и по-рано – от 24 до 48 часа.

Имаме позитивни случаи и на ваксинирани, без оглед на типа на приложената ваксина. Определено при имунизираните не се постанова да бъдат приети в болница.

Да, имаме признати в клиниката пациенти, които са имунизирани, само че при тях болестта протича доста по-леко и никога не се стига до дихателна непълнота, споделят още инфекционистите. И припомнят, че в този момент е моментът хората да се защитят като се имунизират, изключително тези с онкологични болести, диабет и други, при които заплахата от тежко протичане е най-голяма.

Спазването на ограниченията остава значим миг при ограничение разпространяването на вируса. А основната роля се пада на персоналната отговорност, акцентират от ВМА.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР