Един от основните проблеми е, че некастрирани безстопанствени кучета от

...
Един от основните проблеми е, че некастрирани безстопанствени кучета от
Коментари Харесай

Благоевград се оплака, че други общини внасят на негова територия бездомни кучета

Един от главните проблеми е, че некастрирани безстопанствени кучета от други общини се докарват на територията на нашата. Това сподели Кирил Манов, специалист в направление „ Обществен ред и сигурност “ към Община Благоевград.
Според него тъкмо затова безстопанствените кучета в региона се усилват, защото, в случай че в края на 2016 година те са били към 200, в този момент са сред 350 и 450, съобщи Фокус.
На въпрос проблем ли е храненето на бездомни животни, Кирил Манов отговори: „ Не е редно това нещо, тъй като в полза на истината това е проблем, който касае цялата ни страна и почтено казано аз не виждам, в случай че не се вземат ограничения от Министерски съвет и с някаква стратегия или с някакви закони, по какъв начин можем да се оправим с това нещо. Сложен е казусът освен в Благоевград, даже ние сме една от общините, за които мога да подсигурявам сигурно, че популацията на безстопанствените кучета е в границите на разрешените проценти. За страдание други общини не си дават сметка, че това е проблем, който би трябвало да се взема решение, а не да се трансферира от община на община, тъй като ние доста постоянно в Благоевград имаме доставени кучета от други общини “.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР