Един от основните конкуренти на SpaceX на Илон Мъск, Virgin

...
Един от основните конкуренти на SpaceX на Илон Мъск, Virgin
Коментари Харесай

Virgin Galactic представи трети космически кораб

Един от главните съперници на SpaceX на Илон Мъск, Virgin Galactic на Ричард Брансън разгласи стартирането в употреба на нов галактически транспортен съд SpaceShip 3, наименуван VSS Imagine (VSS - Virgin Space Ship).

Общо Virgin Galactic е поръчала три галактически кораба от същия вид с сходен дизайн. Понастоящем корабът VSS Unity е в употреба, вторият SpaceShipTwo VSS Enterprise влезе в употреба през 2013 година и се разруши по време на тестов полет през октомври 2014 година заради неточност в системата за ръководство.

Новият SpaceShip 3 VSS Imagine, разполага с дизайн, сходен на предходните кораби, има неповторим корпус с огледално покритие, което ще даде спомагателни естетически чувства на туристическия полет, а също по този начин ще способства за по-ефективна терморегулация.

В допълнение към естетиката, инженерите вършат някои съществени промени в дизайна на така наречен ракетен аероплан. Сега оборудването VSS Imagine ще бъде конфигурирано на модулен принцип, което улеснява поддръжката на кораба, както и форсира процеса на неговата рационализация.

Според проектите на Ричард Брансън галактическите туристически полети трябваше да стартират през 2009 година Катастрофата на VSS Enterprise обаче докара до отлагането на първия туристически лайнер с пасажери на борда за 2022 година.

Към днешна дата главното достижение на Virgin Galactic е изстрелването на галактическия транспортен съд VSS Unity VP-03 на височина 82,7 км през декември 2018 година Такава надморска височина към този момент е в галактическото пространство по стандартите на американската аеронавтика, до момента в който при общоприетата идея границата се трансферира на височина 100 км до линията Карман.

Космическите самолети на Virgin Galactic употребяват въздушни изстрелвания от самолета Scaled Composites White Knight Two, които се реализират на височина от 13 до 15 км. Тогава личните мотори на кораба се включват и полетът стартира с излизане в галактическото пространство. Новият VSS Imagine ще бъде тестван през лятото на 2021 година на космодрума Америка в Ню Мексико.



Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР