Един от основните играчи на Септември - Атанас Кабов -

...
Един от основните играчи на Септември - Атанас Кабов -
Коментари Харесай

Кабов: Напуснах Левски, защото станаха грозни неща

Един от главните играчи на Септември - Атанас Кабов - показа пред " Мач Телеграф " упованията си за идната среща с ЦСКА - София в шампионата за Купата на България. Той сподели за какво си е тръгнал от Левски, чийто младеж е, и даже съумя да запише мачове за първия тим, когато отбора беше в най-тежката си рецесия през цялата си история.

- Какви са упованията ти за идната среща с ЦСКА за Купата на България в четвъртък?

- Определено ще бъде доста сложен мач. " Червените " не се оправиха изключително добре в конфликта с Гигант Съединение. Мисля, че ще са си взели поука от този мач и ще излязат стимулирани против нас, само че ние също ще излезем, с цел да продължим напред в шампионата. Искаме да покажем най-хубавото от себе си и ще създадем всичко допустимо, с цел да ги отстраним.

- Може ли да приказваме за спад в тяхната форма поради обстоятелството, че им трябваха дузпи, с цел да преодолеят Гигант?

- Не имам вяра да има спад. Според мен те бяха подценили тима на Гигант. Треньорът им Саша Илич показа след мача, че ще си поговори с играчите на по-висок звук. Предполагам, че са си взели поуките от това и против нас ще стоят на терена надалеч по-различно. Както игрово, по този начин и като предпочитание във футболистите за триумф.

- Предвид обстоятелството, че си младеж на Левски и си играл и в първия състав на " сините ", прави ли този дуел по-различен за теб?

- Не. За мен този мач не е по-специален от другите. Това е среща както всяка една друга. Има заряд, тъй като е турнирен конфликт и в случай че съумеем да ги отстраним, ще продължим напред. Вече съм изиграл не малко такива мачове и тази страст и заряд не е толкоз значима за мен. Остават встрани. Да, ЦСКА е гранд, само че това е изцяло елементарен мач.

- Има ли сили Септември да в профил " армейците "?

- Да се надяваме, че имаме. Ние сме млад тим и всеки един от нас желае да се потвърди. Особено против съперници като Левски, ЦСКА и Лудогорец. Всеки от нас желае да покаже най-хубавата игра и в случай че може да успее да си завоюва трансфер в някой по-добър клуб или даже зад граница. Нашият тим има сериозен капацитет и желаеме да се развиваме и Септември да е в горната част на класирането.

- Успяхте ли да се запознаете със мощните и слабите страни на тима на ЦСКА?

- През сезона много мачове на " алените " сме наблюдавали до този миг. Мисля, че и във времето до срещата треньорите ще не престават да ни приготвят по допустимо най-хубавия метод и ще сме създали отлични разбори на тима им. Ще би трябвало да използваме слабостите им против тях.

- На хартия те са любимци. Това от изгода ли е за вас?

- Мисля, че това е добре за нас и ще играем освободено. От този мач действително видяно няма какво да губим. Единственият тим, който може да загуби нещо от този дуел са те. Тази среща за нас е бонус. Ще приключим годината против един добър отбор, който мисля, че тази година ще има сили да се бори за купата с Лудогорец. Времето ще покаже дали те ще бъдат конкурентноспособни на " орлите ".

- Смяташ, че те евентуално ще са съперници на разградчани, само че по какъв начин виждаш генерално видяно конкуренцията в шампионата?

- Ами през тази година шампионата е много завързано. ЦСКА реализира доста положителни резултати. ЦСКА 1948 са също в борбата за купата. Имат сериозен тим. Локо Пд също демонстрира едно положително лице на терена. Може би чаках малко повече от Левски, само че въпреки всичко има още един полусезон и в него " сините " могат да наваксат изоставането си. Сезонът е дълъг и нищо не се знае.

- Мислиш ли, че ще успее Септември да надгради през зимната пауза?

- Надявам се да успеем. Не знам какви ще са желанията на притежателите и дали ще се притеглят нови футболисти, или не. Мисля, че направихме положителни резултати предвид на това, че сме новаци в елита. Нашата цел е да успеем да се задържим. Със сигурност ни чакат тежки мачове напролет, само че от това да се бориш за нещо няма по-хубаво.

- Вижда ли се смяна в тима, откакто отбора бе стихотворец от Светослав Петров?

- Със сигурност има смяна. Винаги, когато пристигна нов треньор, той е с нови визии за играта. Мисля, че при Светльо Петров играем по-освободено. Той вкара въодушевление в клуба и разбиранията му за футбола са много положителни. За всеки мач се приготвяме добре и се надявам откакто той успее да организира подготовка с тима през зимата, през втория полусвзон да покажем още по-добри резултати. За тези мачове, в които той ни води, съм на мнение, че броят точки, който взехме, не е дребен. Според мен ни чакат единствено положителни страсти през идната година.

- Бързо ли успяхте да разберете философията за футбол на Светльо Петров?

- Да, като цяло той не искаше да трансформира изключително доста неща. Причината за това беше, че се намирахме в средата на полусезона. Стилът, който той проповядва и методът, по който желае да играем, пасва на отбора. Мисля, че в тима всички са положително настроени по отношение на неговите визии. Той вдъхва и доста самочувствие и убеденост на младите играчи. Вярва в нас.

- Може ли през зимата да се стигне до твой трансфер? Има ли интерес към теб?

- За момента не знам нищо. Имам управител, който работи по този въпрос. Аз виждам нещата да вървят малко по малко и да се надявам, че в случай че не през зимата, то през лятото ще има интерес от някои клубове. Моето огромно желание е да отида зад граница.

- Ако имаш опция да си избиращ, къде би отишъл?

- Ха - ха! Честно казано в действителност не знам. Зависи от кое място има интерес и когато офертите са на разположение, тогава към този момент по отношение на това, какво ми оферират - ще направя своя избор. Трябва да се представям добре в този момент с фланелката на Септември.

-Няма по какъв начин да не те попитам и нещо обвързвано с Левски? Би ли играл още веднъж някой ден за " сините "?

- Един ден бих играл още веднъж. В момента политиката на " сините " е друга. Привличат се задгранични играчи. Пожелавам на Левски всичко най-хубаво, нямам неприятни усеща към клуба. Желая триумф на целия тим и Мъри Стоилов и нека да реализират задачите си. На Левски мястото му е в челото на класирането и да бъде първенец на България.

- Хвана доста тежки времена на " Георги Аспарухов ". Безпаричие и на крачка от бездната. Защо се стигна до раздялата ти с клуба?

- Да, тогава в действителност бяха доста сложни времената. Беше тежко за клуба и за всички свързани с клуба. Първо имаше интерес към мен от Локо Пд. По една или друга причина нещата не се получиха тогава. След това станаха много неприятни за мен неща. Дори бих ги нарекъл грозни, които не желая да ги споделям, тъй като за мен е тъпо. В последна сметка към този момент усетих, че нямам място на " Герена " и търсих вероятен вид да се разделя с клуба. Така се стигна до прекосяването ми в Славия. В момента съм благополучен, че съм част от тима на Септември. Това ми се отразява доста добре. Чувствам се спокоен тук. Надявам се да демонстрира все пo-добри игри.

- Превърна се в една от главните фигури на отбора. Това тежи ли ти по някакъв метод?

- Не, при нас са единствено млади играчи и съм един от хората, които имат повече мачове в Първа и Втора лига. По-скоро е добре, че сме събрани единствено млади играчи, които желаят да се развиват и да покажат качествата си. Школата на Септември е една от най-хубавите в България, най-малко за мен. Надявам се да се качват още юноши в първия състав, тъй като има много положителни момчета. Според мен политиката на клуба е добра. Разчита се на млади футболисти и откогато аз съм част от отбора, той има огромен напредък. Още с идването ми стигнахме до бараж за влизане в елита, само че за жал не успяхме да го вземем против Ботев Враца. Хората в клуба останаха позитивно настроени към нас. Следващия сезон успяхме да спечелим промоция за влизане в Първа лига и заслуги за това развиване имат Христо Арангелов и Славко Матич, а в този момент Светльо Петров. Всички в тима имат предпочитание да се развиваме. Искат да се постановат деца, които са артикул на школата и несъмнено за мен има доста положителни момчета, които могат да създадат стъпката от младежки към мъжки футбол тук. Дава им се огромно самочувствие и самообладание, а това за българският футбол е доста добре.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР