Един от основните аргументи на противниците на криптовалутата е изразходването

...
Един от основните аргументи на противниците на криптовалутата е изразходването
Коментари Харесай

Знаете ли за какво може да се използва електроенергията, с която се добиват биткойни?

Един от главните причини на съперниците на криптовалутата е изразходването на голямото количество електрическа енергия, належащо за рандеман на нови цифрови монети и поддържане на действието на биткойн мрежата. Митът за опасност от световна екологична злополука, произлизаща от криптовалутата, към този момент не един път е опровергаван от специалисти, само че в този момент, един забавен разбор, изработен от студенти от Кеймбриджкия център за различни финанси в университета в Кеймбридж, още веднъж разбуни духовете.

Използвайки отворени източници, откривателите правят оценка общото ползване на биткойн мрежата на към 123.99 тераватчаса (TWh). Тази стойност е сравнима с потреблението на електрическа енергия на някои от огромните развити страни в света. В класацията на енергийното ползване биткойнът заема място сред страни, като Нидерландия (110,68 TWh) Обединените арабски емирства (119,45 TWh), Норвегия (124,13 TWh) и Аржентина (125,03 TWh).

В общото международно произвеждане на електрическа енергия делът на биткойн мрежата обаче е скромните 0,48%, а от общото ползване на електрическа енергия - 0,56%. Експертите показват, че 65% от потенциала на биткойн мрежата се намира в Китай. Има и нещо друго: Делът на евтината възобновима, екологична сила в структурата на потреблението на сила от биткойн мрежата непрестанно нараства.

Изследователите обаче пресмятат, че в случай че цялата сила, нужна за биткойн мрежата, се генерира в „ най-мръсните “ електроцентрали, работещи с въглища, тогава излъчванията в атмосферата ще бъдат 58 милиона тона въглероден диоксид, което е към 0.17% от световните излъчвания.

В отчета се загатват няколко занимателни обстоятелството. Енергията, употребявана от биткойн мрежата годишно, е задоволителна, с цел да поддържа непрекъснато всички домашен уреди в Съединени американски щати в продължение на съвсем две години.

Това количество сила също би било задоволително, с цел да кипнат всички чайници във Англия в продължение на 27 години или всички чайници в Европа (заедно с Обединеното кралство) в продължение на 4 години. А потребностите на самия университет в Кеймбридж от електричество, годишното ползване на биткойн може да покрие за 689 години.

След неотдавнашни изказвания за възможното приемане на биткойн при покупка на електрически автомобил Tesla и възможното приемане на криптовалута за непосредствено заплащане посредством карти Mastercard, предходната неделя биткойн доближи нов исторически най-много, а цената му за малко време надвиши 49 хиляди $.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР