Един от основателите на в. Демокрация и кръга Будител Пламен

...
Един от основателите на в. Демокрация и кръга Будител Пламен
Коментари Харесай

Почина един от основателите на вестник Демокрация

Един от създателите на в. " Демокрация " и кръга " Будител " Пламен Крайски е починал внезапно през вчерашния ден, оповестиха негови сътрудници в обществените мрежи.

От 2016 до 2017 година той бе шеф на Националния книжовен музей. Като подобен той отдаде доста сили с битката си за спасяването на дома на Пейо Яворов в София, както и на къщата музей на Христо Смирненски на ул. " Овче поле " № 116 в столичния регион " Възраждане ". Пламен Крайски бе заместник-председател на Държавна организация " Архиви " по време на държавните управления на Сергей Станишев и Бойко Борисов, а след това преподава в УниБИТ, напомня Dir.bg.

" От нас си отиде човек с необятна душа и правилен съидейник. С него всичко ставаше елементарно и някак си без да усетим каквито и да било компликации " - написаха сътрудниците му от списание " Будител ".

Погребението ще се извърши на 14 август от 12:00 часа в църквата на Централните софийски гробища, а поклонението пред тленните му остатъци ще е от 11,30 часа в ритуалната зала.

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментарИме:Коментар:
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР