Един от основателите на световния благотворителен флешмоб Ice Bucket Challenge

...
Един от основателите на световния благотворителен флешмоб Ice Bucket Challenge
Коментари Харесай

Почина основателят на предизвикателството "ледена кофа" ВИДЕО

Един от създателите на международния благотворителен флешмоб Ice Bucket Challenge Патрик Куин е умрял на 37 години. Това се оповестява на страницата му във Фейсбук. Куин си е отишъл от този свят от амиотрофична латерална склероза (ALS), диагностицирана през 2013 година

„ С дълбока горест би трябвало да съобщим, че Патрик е умрял рано тази заран. В доста връзки той беше същински подарък на ориста за всички нас. Ще го запомним със способността му да въодушевява и смелостта, проявена в неговата безмилостна борба против ALS “, се споделя в известието.

През 2014 година Куин стана един от вдъхновителите на благотворителния флешмоб Ice Bucket Challenge, ориентиран към битката с това съществено заболяване на нервната система.

Според неговите условия, участниците би трябвало да се полеят с кофа с ледена вода, да дарят пари във фонда на Асоциацията ALS и да предадат щафетата на още трима участници.

Предизвикателството закупи вирусна известност. В него участваха доста международни звезди, в това число създателят на Microsoft Бил Гейтс, създателят на Фейсбук Марк Зукърбърг, някогашният президент на Съединени американски щати Джордж Буш, писателят Стивън Кинг, музиканти, артисти и доста други.

През декември предходната година различен създател на Ice Bucket Challenge, Питър Фрейтс, умря от амиотрофична странична склероза, той беше на 34 години. Две години по-рано умря различен подстрекател на флешмоба - 46-годишният Антъни Сенеркия.

Превод и редакция: БЛИЦ

Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР