Един от основателите на схемата OneCoin и близък съратник на

...
Един от основателите на схемата OneCoin и близък съратник на
Коментари Харесай

Съратник на Ружа Игнатова призна в САЩ, че OneCoin е измама от самото начало

Един от създателите на схемата OneCoin и непосредствен сподвижник на нейния лидер Ружа Игнатова призна през днешния ден пред прокуратурата в Съединени американски щати виновността си по три обвинявания за финансови закононарушения, съгласно които през цялото време това е било замислено и осъществено като машинация за милиарди долари.

Карл Себастиан Грийнууд, жител на Швеция и Англия, е упрекнат в " скрит план за финансова машинация ", " финансова машинация " и " скрит план за пране на пари ". За всяко от тези закононарушения оптималната присъда е 20 години затвор. Определянето на наказването е планувано за 5 април 2023 година

В съобщението от съда в Ню Йорк се споделя, че почти сред 2014 година и януари 2018 година той и " известни и незнайни " лица умишлено са заговорничели и са се договорили - дружно, както и между тях - да извършат изброените закононарушения. Сред тези лица е и Ружа Игнатова, един от десетте най-издирвани от Федералното бюро за следствие на Съединени американски щати нарушители по света, наричана още " Криптокралицата ".

Грийнууд, който е на 45 години, бе арестуван през 2018 година в Тайланд и екстрадиран в Съединени американски щати, където до през днешния ден е в ареста.

Американският прокурор Деймиън Уилямс, най-високопоставеният в Южния регион на Ню Йорк, сподели: " Като създател и водач на OneCoin, Карл Себастиан Грийнууд управлява една от най-големите интернационалните схеми за измами, осъществявани в миналото. Грийнууд и неговите съратници в заговора, в това число беглецът Ружа Игнатова, излъгаха нищо неподозиращите жертви с милиарди долари, потвърждавайки, че OneCoin ще бъде " килърът на биткойни ". Всъщност OneCoins бяха изцяло безполезни. Лъжите на Гринууд са основани с една цел, да накарат елементарните хора по целия свят да се разделят с мъчно извоюваните си пари - същински пари - и да изпълни личните си джобове със стотици милиони долари. "
Грийнууд е печелел почти 20 милиона евро на месец в ролята си на най-хубавия дистрибутор на OneCoin посредством така наречен мултилевъл маркетинг (MLM).
Източник: inews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР