Един от осемте български моряци на похитения на 14 декември

...
Един от осемте български моряци на похитения на 14 декември
Коментари Харесай

Похитеният кораб „Руен“: Какво е състоянието на евакуирания български моряк?

Един от осемте български моряци на похитения на 14 декември транспортен съд „ Руен “ беше евакуиран благодарение на Военноморските сили на Индия. Той беше трансфериран в ранните часове на 18 декември на военен транспортен съд за оказване на здравна помощ

Взето е решение да бъде настанен в лечебно заведение

Това, което се знае за него е, че е жив и е настанен от индийски медицински екипи в лечебно заведение. Според индийски медии той е ранен, само че не се прецизира по какъв метод.

На кораба „ Руен “ остават още седем български жители. Не е ясно какво е тяхното положение. Експертите твърдят, че пиратите имат интерес да пазят живота и здравето на екипажа.

Той акцентира, че в никакъв случай не е срещал случай, в който някой болен да бъде върнат на похитения транспортен съд още веднъж

Предполага се че корабът е похитен от сомалийски пирати , а последната маркирана локация е край крайбрежията на самообявилата се за самостоятелна провинция Пунтленд в Сомалия.

Не е ясно дали към този момент се водят договаряния за освобождение на кораба  и дали е пожелан откуп.

Все още в плен на хутите e корабът Galaxy Leader дружно с екипажа, в който има и двама българи. Плавателният съд  беше атакуван на 19 ноември  и сега е закотвен край крайбрежията на пристанище в Червено море. Хутите даже го  трансфораха в туристическа атракция .

Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР