Един от организаторите на боксовата гала вечер в Пловдив Делян

...
Един от организаторите на боксовата гала вечер в Пловдив Делян
Коментари Харесай

Организатор на бойната вечер в Пловдив: Имаше провокация

Един от уредниците на боксовата церемония вечер в Пловдив Делян Славков разяснява пред утринния блок на NOVA багра межди футболните почитатели, който помрачи спортното събитие. Той изрази мнение, че е имало провокация, която е целяла преустановяване на спортната вечер.

Както е известно, по информация на полицията ентусиасти на Локомотив Пловдив и ЦСКА са влезнали в залата, зародило е напрежение посред им, както и конфликти, пренесли се отвън залата.

„ Организацията бе на извънредно високо равнище. Всичко, като ограничения, които се изискват от закона, бе взето. Охранителната компания е направила няколко пъти оглед на мястото и предвид на предстоящото събитие, са назначени подобаващ брой охранители, отворени са избран брой входове, избран е пропусквателният режим. Относно самото събитие – това не бяха хора, пристигнали да гледат спорт. Това бяха хора пристигнали да разрушават и да спрат това събитие. Те вътре не се сбиха. Аз бях в средата на двете агитки. Имаше провокация. Това бе като един добре режисиран театър. Едните хвърляха столовете, другите обръщаха масите, третите хвърляха бомбичките. Тук задачата не бе пердах, а прекъсване “, стартира Славков.

„ Нашите почитатели не са тези. Влизат, както влизат и останалите почитатели, както е влезнал револвер в пандиза в София преди броени дни. Вкарани са бомбичките, не мога да кажа по какъв начин, не съм бил на входа. Щом са вкарани, са намерили метод “, прибавя уредникът.

„ Казах, че организирането е съгласно всевъзможни законови условия. Вече на входа по какъв начин е позволено да влезе такова нещо като бомба и факли, това към този момент аз няма по какъв начин да знам “.

„ Това е охранителната компания, която охранява обекта по време на събитието “.

„ Това не бе инцидентен факт. Това бе ориентирано към преустановяване на събитието. Те вътре трошаха и хвърляха бомби. Това е безумство. Вътре има деца. Отдавам го това на персонални вражди и хора, които не мислят за спорта “, прибавя Славков.

Междувременно очевидци на това, което се е случило в залата и отвън нея описват пред NOVA:

„ В средата на шоуто се появиха две футболни агитки. Мисля, че на Локо Пд и ЦСКА. Когато те влязоха, изгледаха две-три срещи. Последната среща бе на спортисти от боксов клуб Лаута и от боксовата школа на ЦСКА и откакто съдиите присъдиха победа за пловдивчанина, един хвърлен стол възпламени фитила и започнаха да се мятат столове. Мисля, че се сбиха вътре, в единия завършек на залата. Веднага пристигна защитата, сред третата и петата минута и полицията пристигна. През това време обаче имаше няколко бомби вътре “, споделя Илия.

Стелияна, която живее наоколо до залата споделя: „ Видях от терасата си. Всичко снимах на телефона. 50 индивида по какъв начин бият един, по какъв начин хвърлят бомбички, по какъв начин трошат колите, по какъв начин протягат ръка на полицията, на будката на полицията и помислих, че има футболен мач, защото съм нова в квартала Звъннах на 112, споделиха ми, че към този момент има сигнал и по този начин завърши мероприятието. След това, след 20 минути взех решение отново да запиша, тъй като за 20 минути не пристигна нито полиция, нито коли за спешна помощ и всичко си потегли спокойно и безшумно след един час “.

NOVA потърси и представител на Общината, който да разяснява случилото се в залата. Георги Кючуков внесе повече изясненост за законовите условия: „ Подписва се контракт с уредника, който би трябвало да обезпечи защита от лицензирана компания. Прави се проект, който се съгласува с регионална дирекция на Министерство на вътрешните работи и към този момент според от спорта се преценява какъв брой души защита да има “.

„ Това е в действителност по-сложно, тъй като хората ще влизат по-бавно, при сходни бойни вечери да се употребява някаква специфична пропусквателна система. В края на краищата никой няма право да се бие нито в залата, нито отвън нея. Който си го е разрешил, би трябвало да си носи следствията. Без значение кой е изгубил и кой е победил “, прибавя Кючуков.

В мненията за случилото се включи и Киро Скалата, който бе промоутър на събитието: „ Правя повече от 18 години такива шоута. Нормално е по време на събитие да се разгорещят пристрастеностите. Агитките правеха шоу първоначално. Явно когато стартира награждаването на втория мач, някой сякаш преднамерено хвърли този стол, може да не е от агитките, това възпламени обаче искрата. Нормално е да се си носят бомби, то е част от тяхното амплоа. В началото се държаха добре. Вътре не видях да са се сбили. Хвърчаха столове, гърмяха, полицията и защитата ги изтласкаха бързо на открито. Даже мислех да продължим. Девет страни идваха тук. Яките спортисти не се тормозят от тез неща. Момчетата от агитките са по 50 кг шматки, които нищо не могат да създадат действително. Просто бързо бяха изтласкани, тъй като служителите на реда тук са мощни “.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР