Един от организаторите на антиправителствените протести от т. нар. Отровно

...
Един от организаторите на антиправителствените протести от т. нар. Отровно
Коментари Харесай

Велислав Минеков с едноседмичен ултиматум или напуска Отровното трио

Един от уредниците на антиправителствените митинги от така наречен " Отровно трио " проф. Велислав Минеков насочи ултиматум, че в случай че до 23 декември няма декларация за подпомагане за почтени избори и ясни, обединени планове, то той ще напусне триото.

Постът му в обществената мрежа е оповестен часове, откакто стана ясно, че уредниците на митингите са постигнали кардинално единодушие с " Изправи се.бг ", гражданската платформа на Мая Манолова, за общо явяване на идните парламентарни избори.

В профила си във Facebook проф. Минеков декларира, че желае да напише " няколко думи, не с обезсърчение и не с ненавист ".

" Изглежда самоизяждането е по-желано от съединението. Егоизмът, конспирациите и самолюбието остават само значими. От Цицерон до Иван Хаджийски ще бъдем обречени на безконечното самовато разцепление . Изглежда смисълът от митинга е да остане като част от спомените за някакво единение. Струва ми се, че нямам силите да бъда медиатор в нищетата на поклонения разсъдък. Бих желал да бъдем Истанбул или Будапеща, само че евентуално е да останем същите, от Освобождението до през днешния ден.

Мълчаливото ни съучастничество в делата на една незаконна власт и съвършенството на нашите идейни разлики ще оставим като тъмно подаяние на поколението след нас. Османското завещание ще пазим скрито в душите ни, ще бъдем революционери при подобаващ избавител.

С оглед на последните събития. Очаквам ясни взаимни дейности против превзелата ни тайфа и ръководещи мутри. Декларация за подпомагане за почтени избори и ясни, обединени планове. В следствие държавно управление ориентирано в против днешната мафия. Да, необходим е компромис, тежък е, боли. Живеещите в предишното би трябвало да предпочетат бъдещото. И всички извънпарламентарни фракции, партии и обединения, би трябвало да създадат мъчителния жест за обединяване. Алтернатива няма. Преговорите са ежедневни, резултатът е предстоящ.

Съединението прави силата „ – да бъде прочетено от всички честолюбиви и претенциозни заявители на успеха. В случай, че обединяването е невероятно /до 23.12./, имам намерение да приключа моето политическо и гражданско съучастничество. Каквото можах, направих ".
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР