Един от опитните футболисти на Пирин Петър Занев даде интервю

...
Един от опитните футболисти на Пирин Петър Занев даде интервю
Коментари Харесай

Петър Занев: Фийни е с европейско мислене

Един от опитните футболисти на Пирин Петър Занев даде изявление за клубния уебсайт на " орлетата ". Ето какво показа някогашният капитан на националния тим на България:

- Петър, здравей! Пирин записа две загуби в първите два кръга от новия шампионат. Как ще коментираш представянето ни досега?

- Здравейте! Неприятни загуби за всички нас. За футболистите, треньорския щаб, управление и почитатели. Възприемаме се като едно цяло и сме дружно и в сложните моменти. Истината е, че като се изключи едни 15 минути в Пловдив против Ботев, и едни 6 минути против Берое, не мога да кажа, че стояхме толкоз неприятно на терена. Надявам се, че сме се поучили от позволените неточности и че ще се представим по-добре в идващите мачове. Едно е несъмнено - ще продължим да се раздаваме от първата до последната минута на срещите.

- Защо съгласно теб се стигна до тези резултати?

- Когато тимът загуби - първо повода се търси в нас, футболистите. Допуснахме доста самостоятелни и групови неточности в тези две срещи. Във фаза офанзива не стояхме по никакъв начин зле и в двата мача. Създадохме положения, реализирахме някои от тях. Общо взето в предни позиции бяха по-позитивните неща. Но в отбрана, и тук имам поради играта на целия тим в отбранителен проект, мисля, че допуснахме повече грешки и неточности в сравнение с е възможно. Допуснахме 5 гола, което е доста за два мача. Работим, с цел да почистим тези грешки в отбрана и с цел да бъдем по-сигурни и уверени в защита в идващите мачове. Мисля, че сме умел тим и в случай че успеем да почистим това, което ни пречи ще дойдат и успехите.

- Мачът с Локомотив (Пловдив), който трябваше да се играе в понеделник, 9 август, бе отсрочен. Така идващият ни мач е против ЦСКА 1948 на стадион " Христо Ботев " в петък, 13 август. Достатъчно ли е това време, с цел да бъдат направени нужните корекции?

- Работим крепко, с цел да поправяме грешките. Никой не е застрахован от неточности във футбола. Но на това равнище, колкото по-малко се бърка, толкоз по-голям късмет имаме да реализираме положителен резултат. Мисля, че това е разковничето на триумфа - да грешиш по-малко. В тези мачове не мога да кажа, че противниците ни са ни надиграли, просто позволиха по-малко неточности от нас.

- Каква е атмосферата в тима? Как върви подготовката за идващия дуел?

- Откакто съм в тима постоянно атмосферата е била чудесна. Тук е ролята е и на нашия треньор Уорън Фийни. Той е един от треньорите с европейско мислене. Вкарва съвременни способи в подготвителния развой, само че и като игрово държание - неща който са присъщи за европейския футбол и съм виждал преди 12 години от престоя си в Испания. Фийни държи на футболистите си, положителен и самоуверен човек е. Мисля, че скоро ще се видят резултатите от нашата работа.
 БФС санкции сурово Пирин с 4300 лв.
БФС санкции сурово Пирин с 4300 лв.

Наказания има за Локо (Пд), Ботев (Вр), Левски, Славия и Локо (Сф)

- Предстои второто домакинство за сезона. Какво ще кажеш на нашите почитатели, които изпълниха стадиона за първия мач, само че може би са малко разочаровани от резултата в него?

- Благодарим им, че бяха на стадиона. Очакваме още веднъж тяхната поддръжка. Мисля, че против Берое дадохме всичко от себе си, раздадохме се на терена. Както споделих, някои самостоятелни и групови неточности ни лишиха от успеха в края на мача. Не ни стигнаха още няколко минути централизация. Но ни е нужна една победа, с цел да тръгнем в вярната посока. Нека бъдем дружно в сложните моменти и ще успеем да се оправим. Убеден съм в това. Всеки сезон има тежки и радостни моменти. Първенството занапред стартира.

- Ти по какъв начин се чувстваш в Пирин. Намираш ли разлика спрямо първия ти престой тук?

- Първият ми престой бе много от дълго време. Още първоначално, когато се завърнах, бях прелестно сюрпризиран от организацията и реда в клуба. Всички се стараят да работят професионално, всеки се стреми да си прави работата отговорно. Клубът се ръководи в вярната посока и мисля, че това е очевидно и за хората. Надявам се и съм сигурен, че с течение на сезона, мач след мач, ще подобряваме нашата игра и ще радваме почитателите.
Източник: topsport.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР