Един от олимпийските герои на Африка - плувецът Ахмед Хафнауи,

...
Един от олимпийските герои на Африка - плувецът Ахмед Хафнауи,
Коментари Харесай

Олимпийски герой на Африка се отказа от участие в Париж

Един от олимпийските герои на Африка - плувецът Ахмед Хафнауи, който се утвърди като една от огромните звезди в плуването, ще пропусне Олимпиадата в Париж.

Тунизиецът направи същински възторг на игрие в Токио, когато едвам 19-годишен, чужд за международната сцена и с триумфи единствено на континентално равнище в Африка, той сграбчи златото в дисциплината 400 метра свободен жанр.

Преди година на Световното в Япония той затвърди превъзходството си на дългите дистанции в басейна и взе злато на 800 и 1500 метра, както и сребро на 400.

Така напълно разумно роденият през 2002-а Хафнауи бе апетитен за огромният любимец за златото в тези дисциплини и в Париж, до момента в който не пристигна огромната изненада.

Първо тя бе оповестена във френските медии, а по-късно федерацията на Тунис и самият Хафнауи потвърдиха, че той се отхвърля от присъединяване в Париж.

Конкретна причина не се показва, само че плувецът отхвърля да е контузен.

Той обаче разкри, че повече няма да тренира и да се готви в Съединени американски щати, тъй като на два пъти му е била отказана виза, а това породи много спекулации към бъдещето на кариерата му.

Мнозина считат, че невъзможността да се готви на най-високо равнище в Калифорния, където Хафнауи реализира големите си триумфи, че повода той да се отдръпна от игрите, откакто самичък осъзнава, че не може да доближи предходното равнище.

Това ясно се видя на Световното по-рано тази година, когато той не съумя да се класира измежду първите 15 в нито една от дисциплините, само че тогава аргументът му бе, че шампионатът за него е просто подготовка и няма желание да плува на своя най-много.

Месеци по-късно обаче идва изненадващото му отдръпване от Олимпидата, което поражда много повече въпроси.

Големият любимец за медали на 400, 800 и 1500 метра свободен жанр обаче няма да бъде в Париж, а това ще отвори голям късмет за конкуренцията.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР