Един от обсъжданите в МВР на Северна Македония варианти за

...
Един от обсъжданите в МВР на Северна Македония варианти за
Коментари Харесай

В РС Македония обмислят поставяне на стикери, вместо промяна на регистрационните табели на автомобилите

Един от обсъжданите в Министерство на вътрешните работи на Северна Македония разновидности за смяна на регистрационните табели на колите е слагането на стикери, вместо промяната им, сподели в изявление за държавната телевизия министърът на вътрешните работи Оливер Спасовски.

До февруари 2024 година притежателите на коли в Северна Македония би трябвало да сменят регистрационните табели на колите си с такива, на които страната да бъде маркирана с промененото в резултат на контракта с Гърция име - Северна Македония. Промяната би натоварила жителите с спомагателни разноски, което провокира мнения в страната, написа Българска телеграфна агенция.

В Република Северна Македония се срещат три типа регистрации на коли – такива с трицифрени регистрационни номера, които са доста остарели и не са сменяни, към 220-230 000 са по-новите четирицифрени регистрационни табели с МК, които би трябвало да бъдат заменени, и също толкоз, които към този момент са изменени с абревиатурата NMK, уточни Спасовски.

„ За нас е значимо да вземем най-хубавото решение за жителите и да оставим опция за избор. Ако жителят желае, да може да смени регистрационната си табела, в случай че желае - да постави стикер. Това би било едно от вероятните решения. Очаквам скоро да го дефинираме и да го представим ”, сподели Спасовски, уточнявайки, че окончателното решение ще бъде взето на съвещание на държавното управление.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР