Един от най-знаменитите автомобили в киното – Aston Martin DB5,

...
Един от най-знаменитите автомобили в киното – Aston Martin DB5,
Коментари Харесай

Пускат култова кола на Джеймс Бонд

Един от най-знаменитите коли в киното – Aston Martin DB5, ще бъде създаден още веднъж в дребна серия от 25 екземпляра. Те ще бъдат реплики на колата на Джеймс Бонд от кино лентата „ Голдфингър “ (1964 г.). Срещу „ скромните “ 3,7 милиона евро колекционерите ще получат тъкмо копие на истинския Aston Martin DB5, с който Шон Конъри в ролята на Агент 007 избавя златния запас на Съединени американски щати от кражбата на века в блокбъстъра „ Голдфингър “.

 21-2-6kol

Новото издание DB5 е в същия сребрист цвят като оригинала и ще има някои от познатите от кино лентата „ екстри “ като въртящите се регистрационни табели. Идеята за тях идва от режисьора Гай Хамилтън, който е мечтаел персоналният му автомобил да има сменящи се номера, с цел да заобикаля санкциите за паркиране.

 Spectre

В киното паметният Aston Martin DB5 разполага с улеснения, които се появяват в промишлеността десетилетия по-късно – вграден телефон и навигационна карта. Автомобилът е снабден също с картечници, бронирани стъкла, катапултираща седалка, ножове за рязане на гуми, спрей за разпространяване на масло по асфалта и димки. Тази „ бойна техника “ надали ще бъде вградена в новото издание на модела.

 21-3-6kol

Изцяло достоверни ще бъде шестцилиндровият редови мотор с работен размер 3995 кубика. Този ретро мотор се зарежда от три карбуратора Weber, като генерира мощ 282 конски сили, въртящ миг 390 Nm и развива оптималната скорост 233 км/ч. Ускорението от 0 до 100 км/ч лишава 7 секунди. Купувачите няма да имат право да го тестват на улицата, тъй като 25-те автомобила DB5 са колекционерски без хомологация за всеобщите пътища.

 1123220 - Skyfall
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР