Един от най-великите вратари за всички времена си отиде от

...
Един от най-великите вратари за всички времена си отиде от
Коментари Харесай

Шапки долу: Отиде си великият Сър Гордън Бенкс ВИДЕО

Един от най-великите вратари за всички времена си отиде от този свят. Легендата на международния футбол Годрън Бенкс е умрял на 81 години, оповестява " Ройтерс ". Англичанинът дружно с Лев Яшин са считани за ненадминати на този пост в историята на обичаната игра. На клубно равнище той е играл 293 мача за " Лестър ", има и 194 дуела за " Стоук сити ".

Изиграл е 73 мача за националния тим. Именно със състава на Англия идва огромният връх в кариерата му - спечелването на международната купа на домашната сцена през 1966 година Бенкс не позволява гол в груповата фаза, както и в четвъртфинала с Аржентина (1:0). Първият гол във вратата му е този на португалеца Еузебио от дузпа, само че англичаните печелят с 2:1. Във финала домакинът на международното победи с 4:2 против Германия и печели най-голямото отличие в историята си.

Четири години по-късно Бенкс още веднъж е на вратата на Англия на международното в Мексико. В групата си англичаните срещат бъдещия първенец Бразилия. През първото полувреме Бенкс прави удивително избавяне след удар с глава на Пеле, само че след почивката Жаирзиньо вкарва и носи успеха на " селесао ".

След мача светът към този момент приказва за Бенкс. По-късно отиграването му оказва се като " Спасяването на века ".

Остават и думите на Пеле: " Аз вкарах този гол, Бенкс просто ми го открадна. "
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР