Един от най-великите тенисисти в историята на аристократичния спорт обяви

...
Един от най-великите тенисисти в историята на аристократичния спорт обяви
Коментари Харесай

Извънредно: Роджър Федерер обяви край на кариерата си

Един от най-великите тенисисти в историята на аристократичния спорт разгласи завършек на кариерата си. Носителят на 20 трофеи от “Големия шлем ” Роджър Федерер показа, че шампионатът Laver Cup идната седмица ще му бъде последният.

Ето и прощалното обръщение на Маестрото, който приключва спортна активност на 41 години:

“До цялото ми тенис семейство и оттатък него,

От всички блага, които тенисът ми е предоставял през годиините, най-великият, без подозрение, бяха хората, с които се срещнах в професионалния ми път: другари, противници и най-много почитателите, които дават живота си. 

Искам да споделя няколко вести с всички вас.

Както доста от вас знаят, последните три години ме срещнаха с доста провокации под формата на травми и интервенции. Работех интензивно да се завърна в добра форма, само че също по този начин знам рестриктивните мерки на тялото ми. 

Посланието на тялото ми е доста ясно. Аз съм на 41 години. Изиграл съм повече от 1500 мача за 24 години. Тенисът се отнасяше с мен по-великодушно, в сравнение с в миналото съм си мечтал, по тази причина в този момент би трябвало да осъзная, че е време да прекрая професионалната си кариера.

Laver Cup в Лондон идващия уикенд ще бъде последният ми шампионат от АТР. Естествено, ще продължа да играя тенис в бъдеще, само че няма да е на равнище “Голям шлем ” или мъжкия тур. ”

 
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР