Един от най-великите състезатели в ски бягането за всички времена

...
Един от най-великите състезатели в ски бягането за всички времена
Коментари Харесай

Легендата Петер Нортхуг беше осъден в Норвегия |

Един от най-великите състезатели в ски бягането за всички времена Петер Нортхуг е наказан на седем месеца затвор, а свидетелството му за ръководство на автомобил е отнето до живот.

Присъдата е произнесена в окръжния съд в Осло.
По-рано през днешния ден норвежецът се яви в съда поради четири обвинявания в шофиране с висока скорост и владеене на опиати.

Четирите нарушавания на пътя са станали през август, когато Нортхуг се е намирал в югоизточната част на своята татковина. Там двукратният олимпийски първенец е бил засечен от пътната полиция. По-късно представители на управляващите са разкрили шест грама кокаин и амфетамини в дома му, както и други наркотични субстанции, което е провокирало подозрения, че е карал под тяхно влияние.

Пред съда Нортхуг не отхвърли виновността си и призна, че даже е правил клипчета, когато е превишавал скоростта от над 200 км в час.

Именно тези клипчета са признати за утежняващо виновността събитие, защото се приема, че с тях Нортхуг е окуражавал и други да му подражават.

Случаят е рецидив за норвежеца, който през 2014 година беше наказан на 50 дни затвор за сходно нарушение, което по-късно беше смекчено на домакински арест и носене на електронна гривна.

Адвокатът на Нортхуг Халвард Хеле разгласи, че няма да апелира присъдата.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР