Един от най-важните защитници в националния отбор на Иран по

...
Един от най-важните защитници в националния отбор на Иран по
Коментари Харесай

Важен защитник отпадна от състава на Иран за мача с България в четвъртък

Един от най-важните бранители в националния тим на Иран по футбол Маджид Хосейни се контузи и отпадна от групата, която дойде в България за контролната среща, която ще се играе в четвъртък. Иранците дойдоха с група от 24 индивида.

България посреща Иран на стадион " Христо Ботев " от 19:00 часа в четвъртък (7 септември), а на 10 гостува на Черна гора в европейска подготовка от група G, която може да има решаващо значение и за двата състава.

Маджид Хосейни е футболист на турския Кайзериспор, има 24 мача, само че е бил в състава и на последните две Световни шампионати – през 2018-а година в Русия и през предходната в Катар. Селекционерът Амир Галеноаи обаче взе осем индивида за защитата, тъй че неналичието на Хосейни би трябвало да бъде преодоляна. Още един футболист се контузи тъкмо преди заминаването за България и това е халфът Омид Ебрахами, играч на Ал Шамал (Катар). Ветеранът все по-рядко има ролята на титуляр, тъй че и неговото неявяване не е от фундаментално значение.

Тимът на Иран е един от най-успешните в своя континент с шест участия на Световни футболни финали, три пъти първенец на Азия и три пъти отличник на Азиатските игри. Освен с България, персите ще играят на 12-и септември вкъщи с Ангола, като двата мача са подготовка за шампионата за Купата на Крал Абдула Втори през октомври. Тимът към този момент дойде в Пловдив и през днешния ден тренира на стадион " Локомотив ", а лагерът е в Гранд хотел " Пловдив ".

Играчът с най-сериозен опит е капитанът Ехсан Хаджсафи, който има 129 мача и 7 гола. Двама бранители на по 30 години са единствените дебютанти, а звездата на отбора без никакво подозрение е нападателят на Порто (Португалия) Мехди Тареми, който има 36 попадения.

Състав на Иран за мачовете с България на 7-и септември (в Пловдив) и на 12-и септември с Ангола (в Техеран):

Вратари: Алиреза Бейранванд (Персеполис), Паям Ниазманд (Сепахан), Мохамад Реза Акбари (Гол Гохар)

Защитници: Ехсан Хаджсафи и Милад Мохамади (АЕК Атина, Гърция), Садех Мохарами (Динамо Загреб, Хърватия), Мохамад Данесхар и Рамин Разаеян (Сепахан), Вахид Амири и Мортеза Пурлаганджи (Персеполис), Мохамад Модаманд (Естеглал)

Полузащитници: Сайед Езатолахи (Вейле, Дания), Ахмад Нуралахи (Ал Уахда, ОАЕ), Розбех Чешми (Естеглал), Али Карими (Кайзериспор, Турция), Милад Сарлак (Персеполис), Мохамад Мохеби (Ростов, Русия), Алиреза Ализадех (Гол Гохар)

Нападатели и крила: Мехди Тареми (Порто, Португалия), Шахрияр Моганлу (Сепахан), Алиреза Джаханбакш (Фейенорд, Нидерландия), Мехди Тораби (Персеполис), Саман Годос (Брентфорд, Англия).




Намерете Българска национална телевизия в обществените мрежи:,,,
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР