Един от най-важните компоненти за успешно представяне на играчите в

...
Един от най-важните компоненти за успешно представяне на играчите в
Коментари Харесай

Съставът на Левски с една идея повече опит от този на ЦСКА в дербито

Един от най-важните съставни елементи за сполучливо показване на играчите в огромните и обичайни мачове като Вечното дерби е опитът им в такива дуели. От една страна става дума просто за присъединяване в срещите, което да даде повече самообладание и да смъкна напрежението у футболистите, а въпреки това става дума за успешността им в този мач, с цел да няма съществуване на комплекси, написа в. " Мач Телеграф ".

Съпоставката демонстрира, че като изключим трайно контузените играчи в двата тима, то 16 " червени " и 15 " сини " са записали присъединяване във Вечното дерби. В годините на голямо текучество на играчи е разумно мачовете им да са много по-малко, само че въпреки всичко левскарите имат малко повече - 70, против 65 дербита на " алените " футболисти.

Ужасяващо малко са головете, които актуалните футболисти на двата гранда са отбелязали в свещения за футбола ни мач. Играчите на ЦСКА имат две попадения - на Тобиас Хайнц и Дюкенс Назон, а тези на Левски са с едно повече - две от тях осъществя Илиян Стефанов, а едно Уелтън. Интересно е, че от последното дерби, което приключи с повече голове - 2:1 за " алените " на 26 септември 2021 година, нито един изпълнител не е в тима сега. Тогава головете за " армейците " осъществиха Кайседо и Греъм Кери, а едно попадение бе на Герги Миланов.

По отношение на мачовете с най-вече дербита на сметката са някогашният капитан на ЦСКА Иван Турицов с 12 дуела и Густаво Бусато с 10. В Левски няма играчи с толкоз доста дуели, само че има трима с по осем - Ники Михайлов, Андриан Краев и Марин Петков. Турицов е на плюс в тези дуели - с четири победи против три загуби и цели пет равенства. Настоящият капитан на " армейците " Амос Юга е рекордьор по публични предизвестия - той има 7 жълти картони и един червен в деветте си дербита.
Източник: topsport.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР