Един от най-успешните ни футболни треньор се върна години назад

...
Един от най-успешните ни футболни треньор се върна години назад
Коментари Харесай

Херо: Професор ми каза, че ми остава година живот. Много е трудно да чуеш тежката диагноза

Един от най-успешните ни футболни треньор се върна години обратно към вай-важната си борба в живота, която съумя да завоюва.
Херо е един от най-успешните футболни треньори в историята ни. Той печели три пъти шампионската купа на България с 3 разнообразни клуба.
През 2011-а година обаче е диагностициран с рак и чува професор да споделя, че му остава година живот.
„ Това е един незабравим дуел, в който залогът е извънредно благородна идея. На първо място споделих на момчетата в съблекалнята да са здрави и да се пазят. Тези хора, които се борят с заболяването, заслужават този мач “, сподели Херо, който бе треньор на българите в „ Мач на вярата “, който събра над 20 000 фенове на Националния стадион „ Васил Левски “ на 6 септември, предава bTV.
„ Когато усетих позитивната сила от хората, имах вяра, че и моят проблем е решен. Така и стана. Да дадем поддръжка с персонален образец на тези хора, е доста значимо “, добавя треньорът.
„ Много мъчно е да чуеш тежката диагноза, бях несъответстващ един-два дни. Чух и по-тежки думи. Но дни по-късно усетих положителната страна на българина, усетих поддръжка и бях сигурен, че ще го преодолея на 100%. Трудно ми беше да схващам, че ми остава една година живот “, не крие Димитров.
30 000 нови онкоболни се записват в България всяка година, демонстрира статистиката. „ Трябва да имат вяра, че няма непреодолими проблеми. Ракът не е краят на живота! Стига да имат вяра и да се борят. Най-близките им хора би трябвало да близо до тях 24 часа в денонощието и да ги обгрижват с обич. Болестта ме научи да бъда човек, който се радва на дребните неща. Пожелавам на всички да обичат и да бъдат обичани “, вдъхва оптимизъм именитият ментор.
Източник: 7dnibulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР