Един от най-успешните кметове на ГЕРБ на настоящите местни избори

...
Един от най-успешните кметове на ГЕРБ на настоящите местни избори
Коментари Харесай

Един от най-успешните кметове на ГЕРБ разкри пред БЛИЦ нещо неочаквано за него на изборите

Един от най-успешните кметове на ГЕРБ на актуалните локални избори е Калин Каменов.

Във Враца при 99.17% обработени протоколи още на първи тур досегашният градоначалник печели с умопомрачителните 72.79%.

За това очаквал ли е толкоз безапелационна победа, кои са целите му и в каква посока ще работи през идващия си мандат, потърсихме за коментар Калин Каменов.

Вижте какво сподели той пред БЛИЦ:

- Г-н Каменов, поздравления за впечатляващия резултат, който постигнахте на първи тур от локалните избори във Враца. Как ще коментирате триумфа си?
- Това е извънредно сериозен триумф, който в същото време е и един доста сериозен ангажимент към жителите, които са дали своят вот такова голямо доверие към мен и екипа ми.

Колкото да радва успеха, толкоз и ангажира. Този голям %, с който победих, би трябвало да бъде предпазен с работа. Той е оценка и поръчка за още по-добри резултати за нашия град.

- Кои са Вашите цели оттук насетне и какво смятате да измененията във Враца?
- Ще работим във връзка с възстановяване на инфраструктурата на града, която преди години беше сериозен проблем на Враца. Също по този начин наш приоритет е дотъкмяване на водопровода в града, с цел да може врачани да имат качествена питейна вода.

Ще работим в посока довеждане докрай на сериозните вложения във връзка с новите работни места във Враца. Изграждане и осъществяване на плана за новия екологичен градски превоз, паралелно с възстановяване на уличното осветяване в града, тъй че той в действителност да придобие един приключен европейски тип.

- Очаквал ли сте толкоз разгромяваща победа?
- Ако би трябвало да бъда почтен - не. Очаквах победа на първи тур, само че не чак толкоз огромна. Това е впечатляващ резултат, който е и доста ангажиращ.

- Вие сте и президент на футболния тим Ботев (Враца), който все още не се показва толкоз безапелационно в Ефбет лига. Какви са упованията Ви за бъдещето на отбора?
- Очаквам тимът да почне да побеждава, тъй като ни липсват победи и това тежи. Има добър екип и футболисти и считам, че това моментно разпределяне в тима би трябвало да бъде обезщетено с централизация и по-добра игра, с цел да можем да зарадваме хилядите последователи в града. Очаквам още на следващия ден да отстраним Кариана (Ерден) за Купата на България.

Както футболът е отборна игра, по този начин и изборите са. Затова желая да благодаря на всички мои сътрудници за прелестната акция, която беше направена и оценена по достолепие от нашите жители. Когато предлагаш хрумвания, а не борба, тогава хората го правят оценка и резултатът е на разположение. Благодарен съм на всички, които ни поддържаха.

Тези победа е освен от членовете и симпатизантите на ГЕРБ, без които нямаше триумфът да е толкоз експресивен, само че и хора от всички пространства в града ни поддържаха, тъй като видяха че, когато се работи качествено за града, те се правят оценка.

- Като човек, който директно се интересува и работи в посока развиването на българския спорт, по какъв начин оценявате положението на футбола у нас?
- В момента той е в развой на карантина, на започващо излекуване. За да може да мине добре лекуването, са нужни положителни експерти, лекари, които да могат да създадат съответната оздравителна стратегия и режим, с който организмът на БФС да влезе в редовен тип.

Трябва да има същинска стратегия за развиване на българския футбол с дълготрайна визия от 10 години. Всяка една конструкция и организация би трябвало да работи се една такава визия, с цел да може да се прави след години разбор и оценка на постигнатото.

В БФС би трябвало да влязат хора, които обичат в действителност играта и са подготвени да дават доста повече от себе си, с цел да се построяват работещи школи, материална база, да се влага в положителни експерти, които да могат да приготвят подрастващите за идни футболни победи.

Този спорт не е просто ритване на топка, той е педагогика и логика на психиката, с цел да може подрастващите да има кой да ги приготвя прочувствено и направи борбени мъже, които да са с изключение на технични спортисти и почтени персони, а не да виждаме предаване, както в последния дуел с Англия.

Ние бяхме като боксова круша, това е нрав, темперамент, който се построява. Трябва да влязат хора, които да имат предпочитание да развиват децата, а не водещото да бъде заплатата.

За благополучие в българския футбол има такива хора, просто би трябвало да им бъде късмет. Във Враца показахме, че с най-малко средства реализираме най-много резултати. Нашият тим с един бюджет за "Б " група се държи почтено.

Преди години имаше във Враца едвам 40 деца в школата, през днешния ден са 240. При нас има още доста какво да се случва, само че това е нещо, което може да се случи в Плевен, Търново, Благоевград, Кюстендил, Перник и други градове, в които през годините във футбола е имало обичаи и са излизали надарени български футболисти.

Интервю на Ивайло ИЛИЕВ, БЛИЦ

Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР