Един от най-успешните и постоянни участници в Ролан Гарос в

...
Един от най-успешните и постоянни участници в Ролан Гарос в
Коментари Харесай

Нова катастрофа за Вавринка

Един от най-успешните и непрекъснати участници в Ролан Гарос в последните три сезона Стан Вавринка отпадна безславно още в първи кръг на тазгодишното издание на тенис шампионата от Големия шлем в Париж.

В изморителна борба против Гийермо Гарсия-Лопес швейцарският ас отстъпи трагично в пет сета - 2:6, 6:3, 6:4, 6:7(5), 3:6 за 3 часа и 34 минути игра. Още в първата част лявото коляно основаване проблеми на Вавринка и той направи медицински таймаут, като огромният му късмет за триумф бе в тайбрека, а след него просто нямаше по какъв начин да се опълчи физически на подлия си конкурент.

Загубата в действителност е пагубна за финалиста от предходната година (както и полуфиналист от 2016-а и първенец от 2015-а), тъй като той ще загуби цели 1190 точки от актива си (1200 се поставят за присъединяване във край, а 10 - в първи кръг). Практически той от идната седмица ще има единствено 210 пункта в актива си, което ще го прати чак на 256-о място в международната класация. Това значи, че за всеки идващ шампионат от Уимбълдън нататък швейцарецът ще се нуждае от “уайлд кард” от уредниците.

Вавринка за повторно отпада в Ролан Гарос от Гарсия-Лопес в първи кръг, като същото се случи и през 2014-а, само че в този момент провалянето води до съществени последици за кариерата на Стан. Швейцарецът способства за личната си загуба със 72 непредизвикани неточности, до момента в който противникът му бе по-точен на корта и му подари единствено 40 точки. За Вавринка оттук насетне ще бъде по-важно да влезе в по-добра физическа форма и да свикне със спортния темп.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР