Един от най-успешните и изтъкнати рапъри на всички времена не

...
Един от най-успешните и изтъкнати рапъри на всички времена не
Коментари Харесай

Музикални хроники: Изоставен от баща си, пребиван и тормозен, Еминем изстрада пътя до върха

Един от най-успешните и изтъкнати рапъри на всички времена не крие проблематичното си минало и тежкото си детство, а контузиите от ранните му години са тематика на доста от неговите песни – и въодушевяват текстовете, слушани и наизустени от милиони слушатели.

Маршал Мадърс, както е същинското име на изпълнителя, е зарязан от татко си и унизен като дребен, а майка му има лични проблеми, които трансферира на децата си. Голяма част от детските си години американецът прекарва в каравана и живее в беднотия, а любовта му към разказването на истории го тласка към рапа.

 Eight Mile Road

Еминем рапира самичък или с чичо си Рони, като точно чичото е измежду дребното положителни въздействия в  детството на бъдещата звезда. Рони вкарва дребния Маршал в света на хип-хопа и на брейк танците, а двамата (които са съвсем на една възраст), прекарват доста нощи в писане на лирики и записване на песни. 

Рони обаче се самоубива през 1991 година и това е един от най-тежките удари в ранните години на Еминем. Оттогава рапърът загатва Рони в доста свои песни, в това число My Dad’s Gone Crazy, Cleanin’ Out My Closet и Stan.

В много други песни на Еминем могат да се открият препратки към неговото детство, а хитовият филм „ Осмата миля “ (актьорски дебют на рапъра) също е основан на истории от неговата младост. 

За тези, които знаят песните на Маршал Мадърс, не са загадка и суровите връзки с татко му, носещ същото име.

„ Не се интересувам от парите му, просто желая да приказвам с него. Искам да знае, че съм тук за него, в случай че желае да ме допусне в живота си “, споделя Маршал Мадърс-старши в изявление, само че Еминем отхвърля да се срещне с него. И надали в миналото би желал да го вижда, в случай че съдим по част от текста в My Name Is: „ Като видите татко ми, кажете му, че в съня си му прерязах гърлото “.

Раснал в беднотия и без татко, с чести местения на разнообразни места, младият Еминем се сблъсква и с огромни проблеми с майка си. Според описа му, той на процедура самичък отглежда по-малкия си полубрат Нейтън. 

В песента Cleanin’ Out My Closet Маршал твърди, че майка му Деби страда от синдрома на Мюнхаузен, който подтиква човек съзнателно да показва детето си за болно. Вероятно по тази причина в средата на 90-те ѝ е отнето попечителството върху дребния брат Нейтън и по-късно Еминем става негов легален настойник.

В своите лични записки обаче Деби Мадърс споделя друга история и отхвърля тези изказвания, а след години Еминем сервира опрощение към нея с песента и видеото Headlights. Деби упреква брачна половинка си за това, че е изоставил фамилията, само че доколкото е известно, самата тя постоянно оставя Маршал на грижите на неговата пралеля и брачна половинка ѝ. Очевидно той борави ловко с думите и е добър по британски, само че това не е задоволително, с цел да приключи учебно заведение.

Честото преместване на фамилията значи, че Маршал непрекъснато би трябвало да си търси нови другари и да се интегрира в друга среда. В един ранен интервал той даже става жертва на тормоз и принуждение.

Една кавга с други момчета, когато Еминем е на 9 години, приключва с удари в главата му и той губи схващане. Майка му твърди, че е толкоз свиреп пребит, че прекарва 4 дни в кома. Тя опитва да осъди учебното заведение на сина си поради случая, само че не съумява.

Самият Маршал Мадърс няма проблеми със закона до 20-ата си година, когато е арестуван за пукотевица с пушка за пейнтбол против полицейска кола. Още като младеж Еминем среща и дамата, за която можем да кажем, че е любовта на живота му, макар проблематичната им връзка.

Маршал е едвам на 15, когато се среща с Кимбърли Ан Скот. Момичето е избягало от къщи дружно със сестра си и двете дори се нанасят при Еминем и майка му.

„ Предпочитам да родя кърмаче през пениса си, в сравнение с да се оженя още веднъж “, цветущо отсича тогава Еминем, само че няколко години по-късно се дами наново за Кимбърли Ан Скот – въпреки и този път бракът да просъществува даже по-кратко.

 Eminem Shanghai graffit

Графит на Еминем в Китай

Именно от бурната им връзка се ражда нещо, което трансформира хип-хопа вечно. Гневен и унищожен, Еминем се въодушевява да измисли своето алтер его Слим Шейди и да сътвори The Slip Shady LP – албума, който изстрелва кариерата му. Някои настояват, че отрицателните и прекалено мрачни текстове на рапъра въздействат зле на подрастващите. Но точно те го трансформират в звезда.

В една от песните Еминем се вкарва във утопичен сюжет, в който приказва на щерка си, до момента в който хвърля натрупа на убитата Ким в езеро. Така или другояче, двамата с Кимбърли някак надмогват претърпяното и доколкото е известно, изглаждат връзките си. Днес Еминем не просто се радва на пълностоен живот, а от дълго време е същинска легенда.

   
Източник: chr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА
Последвай Новини 24/7 в Facebook Последвай Новини 24/7 в Google News


КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР


PromoMall.bg